Sørnett

– Sangteksten har falt mellom to bord

STERKT OPPMØTE: Mange tok turen til Hos Naboen på tirsdag for å få med seg foredrag og musikkinnslag. FOTO: Michael Selbekk

STERKT OPPMØTE: Mange tok turen til Hos Naboen på tirsdag for å få med seg foredrag og musikkinnslag. FOTO: Michael Selbekk

På tirsdag og onsdag samles artist- og låtskriver-miljøene for å diskutere sangtekstens betydning og utvikling.

Publisert:

– Det viktigste er at de unge låtskriver-studentene får noe ut av dette, slik at de kan skrive gode sangtekster i fremtiden, sier forfatter og lyriker Håvard Rem, og legger til at det nyoppstartede låtskriver- og artist-studiet på UiA er mye av grunnen til arrangementet.

[img150394_2RM]

Tirsdag formiddag ble Tekst og Musikk-seminar 2016 arrangert i kjelleren til Hos Naboen, i regi av Universitetet i Agder. Seminaret var et samarbeid mellom Institutt for Rytmisk musikk og Institutt for Nordisk og Mediefag.

Musiker og låtskriver Askil Holm forteller at de forsøker å rette et spesielt lys på sangtekst og musikk under seminaret.

– Sangtekst har ofte vært litt undervurdert i musikkstudiene, og musikk har kanskje vært undervurdert i litteraturstudiene. Vi prøver å løfte sanglyrikken, og gi den plassen den fortjener i litteraturhistorien, sier Holm.