Sørnett

Søtt i sommervarmen

Grillsesongen har startet for fullt, og mange tilbereder middagen i det fri. Men hva med å lage desserten på grillen også?

Publisert:

Solen skinner, gresset kiler under barbeinte føtter, during fra en gressklipper høres i det fjerne, mens lukten av grillkull og tennvæske siver ut i nabolaget. Om du ikke har gjort det alt, så er det på tide å tørke støv av grillen og finne frem grillkullet etterhvert.

Livet er kort, spis dessert først. -Jacques Torres

Utsagnet ville nok aldri kommet fra en kostholdsekspert, men uansett om du velger å spise desserten før eller etter grillmiddagen i sommer, kan du prøve å tilberede desserten på grillen også.

S'mores

20100522-21.05.2010_grillings-3720100522-21.05.2010_grillings-9

S'mores er en amerikansk klassiker som har vært til stor nytelse rundt mange bål og griller på den andre siden av Atlanteren. Desserten har fått navnet sitt fordi når man først har spist en, så vil du ha mer (eng.:more).

Slik lager du s'mores:

Stikk en sjokoladebit inn i en marshmallow før du fester det på et grillspyd.
Grill til sjokoladen er smeltet og marshmallowsen har en hard skorpe og nesten flytende kjerne.
Spises mellom to kjeks.

Alternativ tilbereding: Smør to kjeks med sjokoladepålegg eller nugatti, marshmallowen grilles for seg selv før den plasseres mellom de to kjeksene.

Sjokoladebanan

20100522-21.05.2010_grillings-2520100522-21.05.2010_grillings-3

Sjokoladebanan er en lettvint dessert, som samtidig kan være et mindre usunt alternativ i sommervarmen.

Slik lager du sjokoladebanan:

Skjær et snitt i bananen.
Dytt sjokoladebiter ned i sprekken.
Pakk bananen inn i aluminumsfolie og ligg den på grillen i ca. 15 minutter.

Alternativ tilberedning: Prøv ulike sjokoladetyper; mørk, lys, sjokolade med karamellfyll eller kanskje nøttesjokolade?

ALLE FOTO: Hanne Kristin Pedersen