Sørnett

Life of Brian

BRIAN MARIAMPILLAR leker seg med basketballen. FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

BRIAN MARIAMPILLAR leker seg med basketballen. FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

Kristiansand Pirates spiller i år i Eliteserien etter opprykket i fjor. Ikke mange vet hvem de er og hvem som spiller. Sørnett har blitt bedre kjent med en av toppscorerne.

Publisert:

Hva fikk Brian til å starte basketballen?

Ved Spicheren treningssenter møtte Sørnett en meget høy og smilende Brian Mariampillar. Piratesspilleren snakker gladelig om hvordan hele basketballeventyret startet.

- På Ammerud der jeg bodde var basketball den største sporten. Alle spilte basket, og det er det som på en måte er kult der. Alle i klassen spilte, alle vennene mine spilte, så da ble det etter hvert et naturlig valg å begynne med basketball.

[sniplet faktaboks]

Brian Mariampillar var en av de som ble bitt av basketballbasillen når han bodde i Oslo. Det hele begynte i moderklubben Ammerud, samme klubb som norges eneste NBA-spiller gjennom tidene kommer fra, nettopp Torgeir Bryn. Sammen med noen kompiser fra Oslo fikk han tilbud fra Pirates for 4 år siden. Og det var faktisk basketballen som avgjorde flyttingen, ikke studiene.

- Det var vel i 2006/07 sesongen. Det var da laget var på sitt verste med en rekorddårlig tapsrekke. Og da var det meg og to andre på laget fra Oslo som ble spurt om å komme ned hit for å spille. Da tok vi turen!  Det var basketball hovedsakelig som fikk oss hit, men det ble også etter hvert studier som gjorde hverdagen bedre sosialt sett, sier en svært glad og blid Brian

Overgangen til Kristiansand

Brian har nå vært i byen i omtrent fire år nå, og jobber med en mastergrad i samfunnsvitenskapelig ledelse. Han forteller at overgangen fra basketballen i Oslo til Kristiansand var stor

- Det er selvfølgelig mye større med basketball i Oslo. Oslo er en større by og det er mye større interesse rundt basket. På Pirates er vi en fin gruppe spillere. Det er ganske mange som spiller og klubben har vel godt over 100 medlemmer. Men du merker fortsatt at det er litt lite i forhold til det man var vant til.

Og trivselen?

- Den er bra den! Hyggelige folk og hyggelige medspillere på laget, så kan ikke klage på det!

[img28088_2LM]

Opprykket i fjor har ikke skapt tilskuerstorm

Kristiansand Piratesspiller hjemmekampene sine i Vågsbygdhallen. Fra i fjor av har det vært et helt greit oppmøte publikumsmessig, men ikke noe markant større tilskuertall. Mariampillar merker derimot at pressen har våknet litt.

- Ja, det har vært litt mere saker i avisene. Det var jo også litt i fjor siden vi vant sluttspillet, men jeg merker at det er litt mere omkring laget nå. Men publikumsmessig er det omtrent det samme. Det har vel litt med promoteringen på kampene å gjøre også. Det har ikke blitt gjort så mye reklame rundt det. Så spiller vi kun seks hjemmekamper i år på grunn av at det er en trippelserie i NBNO. Seks er på bortebane og noen på nøytral bane for at folk skal slippe å reise så mye.