Sørnett

Nå er løypene optimale

Kirsti Wang Jakobsen synes langrenn er god trening. Foto: Silje Halvorsen

Kirsti Wang Jakobsen synes langrenn er god trening. Foto: Silje Halvorsen

Forholdene er fantastiske i Baneheia, mener Kirsti Wang Jakobsen.

Publisert:

 

- I dag bruker jeg løypene for å trene, sier Kirsti Wang Jakobsen, som synes det er flott å gå i Baneheia. - Dette er et tilbud jeg bruker masse. Ikke bare til trening, men jeg tar også gjerne med meg barna på tur, forteller hun.

Jakobsen er opprinnelig fra Drammen, men liker seg i turområdene i Kristiansand. - Jeg synes løypene og forholdene er fantastiske nå, det kan rett og slett ikke bli bedre! Dette minner meg om Østlandsvinteren, smiler hun.

Videre forteller Jakobsen at hun er glad for disse mulighetene like ved sentrum. - Som ung gikk jeg mye på langrenn, og jeg elsker det!  Det er god mosjon, og en sport med lite skader. Jeg går her så ofte jeg kan, sier hun, og fortsetter på runda for å holde varmen.

 

Første tur

[img99279_2RM]

Søstrene Hammerstad har sin aller første tur i Baneheia. - Vi er bare på besøk i Kristiansand, så vi har aldri vært her oppe før, forklarer Line Hammerstad.

Begge ble positivt overrasket på sin første tur i området. - Det er en fin løype her, det eneste er at den kunne vært litt lengre, sier Line Hammerstad. - Dessuten er godt å kunne få både tur og mosjon samtidig, legger hun til.

 

Veteran i Baneheia

[img99279_3RS]

Reidar Sødal forteller at han er 85 år og har gått denne løypa i minst sytti av dem.

- Jeg er her for å gå på ski i lysløypa. Baneheia er et flott område, så her har jeg gått mye opp igjennom, sier han og peker innover sporet.

Sødal har et spesielt forhold til akkurat denne runden. - Dette er faktisk Kristiansands eldste lysløype, og jeg var med da den ble innviet i 1965. Jeg husker det godt, det var flott å få et slikt tilbud rett ved sentrum, sier han.

Sødal setter tydelig pris på skiløypene, og ønsker at folk skal vise respekt når de ferdes i området. - Det kreves mye vedlikehold fra kommunen. Det irriterer meg derfor at noen mennesker tråkker i sporet. Det likner ikke grisen!, utbryter han.

- Kommunen har måttet kutte på budsjettet, så det er derfor viktig for meg å få frem at folk ikke må ødelegge løypene når de først er kjørt opp, legger Sødal til.

Parkvesenet får positive tilbakemeldinger
Tor-Fredrik Akselsen fra parkvesenet kjører opp skiløypene. Han får for det meste positive tilbakemeldinger, og har inntrykk av at mange er engasjert i arbeidet. – Folk er opptatt av at det skal være fine spor, og vi får ofte høre at de er fornøyde, sier han. – Men mange er også raske til å klage hvis det er noe galt. Vi får gjerne høre det om det er lenge siden sporet er kjørt opp, forteller Akselsen.

- Det er veldig avhengig av snøværet og temperaturen når det gjelder hvor ofte vi kjører opp løypene, men det blir gjerne to til tre ganger i uka, sier han. –Vi prioriterer områdene ulikt. Jegersberg og Strai er de som kommer aller høyest, så de blir kjørt opp i helgene også, forteller han.[faktaboks]

I fjor ble det brukt om lag en halv million kroner på løypekjøring, og det har ikke kommunen råd til i år, ifølge Fævennen. - De er godt vant, så det blir
spennende å se om vi får noen reaksjoner etter at vi kuttet i budsjettet i år, forteller han.

 

 


Nytt i høst

I september satt parkvesenet opp en teller i løypa, som registrerer antall forbipasserende. Telleren flyttes fra område til områdene hver uke. - Vi bruker telleren for å få et tall på hvor mange som bruker de ulike områdene. Da kan vi prioritere vedlikeholdet bedre, sier Kurt Tange Jensen fra Parkvesenet.

 

 

[mappress mapid="59"]