Sørnett

Pensjonistbowling mot parkinson

Jan Ove Ødegård setter en full strike på første kast.

Jan Ove Ødegård setter en full strike på første kast.

Hver tirsdag samles mellom 10-20 pensjonister med parkinson på Metro bowling på Lund. Bowling er en av aktivitetene Norsk parkinsonforbund anbefaler for personer med sykdommen.

Publisert:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GXY_5Ud-8IM[/youtube]

- Det hjelper  hjernen å fokusere. Mange bowler med grind på banen, for da trenger de bare å fokusere på kjeglene. Etter hvert tar de bort grindene, og kan da fokusere på å unngå å få ballen i renna, sier pensjonistbowler Jan Ove Ødegård.

Arild Osmundsen skryter av treningen og synes tilbudet er fantastisk godt.

[img141936_2RM]

- Det er sosialt og det er fantastisk moro å bowle. Når vi er ferdige har vi kake og kaffe, og sosialt samvær i det rommet der, sier Arild og peker på et lite rom med store vinduer bak banen.

[faktaboks]

Når vi spør om alderen til de ivrige pensjonistbowlerne, blir det humring.

- Gjennomsnittet her er bortimot 80 år, sier Ødegård.

Metro bowling har arrangert pensjonistbowling i snart 17 år. Avdelingsleder Dag Roar Vik ser at de eldre er fornøyde med tilbudet.

-  Jeg tror det betyr veldig mye for de å være i aktivitet å spille bowling. Men så sier de også at det ikke er det som betyr mest, det er den sosiale biten og treffe nye mennesker å ha det gøy sammen.

- Bowlingstilbudet er veldig greit, når vi er ferdige har vi kake og kaffe og sosialt samvær i det rommet der, sier Arild og peker på et lite rom med store vinduer bak banen.

Konkurranse

Selv om det sosiale er det viktigste, så har pensjonistene konkurranser innad i gruppa.

Jan gjør seg klar til å kaste ballen. Etter det første kastet er det ikke lenger tvil om hvem som er den beste bowleren. Jan setter en full strike og er like alvorlig i blikket som om ingenting hadde skjedd. Det er først når sørnett gratulerer, at han begynner å smile.

- Det er Jan som er best, sier Arild Osmundsen.

 

 

 

 

 

 

 

[nggallery id=578]