Sørnett

Slår løs

Kenneth slår løs på Amund

Kenneth slår løs på Amund

"Doooo," lyder det fra en av deltakerne når han slår motstanderen på rustningen.

Publisert:

Sørnett besøkte torsdag kveld en Kendo-trening i gymsalen på Kongsgård skolesenter i Kristiansand, der kamprop som "do"(kropp) ble mye brukt.

- Vi startet med ganske få, men vi blir gradvis flere og flere. Det tar seg opp, forteller trener Jørn Nørvåg.

- Hva er Kendo?

- Det er samuraisverdfekting. Enkelt og greit, sier Nørvåg.

Kill Bill
Marie Nørvåg, datter til trener Jørn Nørvåg, er Kendo-frelst. Hun har blant annet kommet på tredjeplass i NM. I mai skal hun forhåpentligvis reise til VM.

- Faren min er jo trener her, så det er jo en grunn til at jeg startet med kendo. Han tok meg med til en kampsportleir i Mandal, og jeg fikk prøve kendo. Etterpå lot han meg se Kill Bill-filmen, så da var det gjort, forteller 17-åringen.

- Nei, ikke fortell Kill Bill-historien da, humrer far og trener Jørn Nørvåg.

- Kjemepgøy
Jørn Nørvåg trekker inn flere elementer når han forklarer hvorfor han driver med Kendo.[sniplet faktaboks]

- Det er kjempegøy og veldig god trening. Vi har tettsittende utstyr og det er høyt tempo. Når vi trener, bygger alt vi gjør opp mot kamper på slutten av treningen, forklarer Nørvåg.

En vanlig trening består av en oppvarming bestående at litt løping og forskjellig øvelser relatert til kamp. Alle øvelsene blir utført med japanske kamprop. I en av oppvarmingsøvelsene teller utøverne til åtte.(Lydfil). Treningen avsluttes med små kamper.

- Få jenter
Marie Nørvåg var torsdag kveld eneste jente på Kristiansand Kendosklubb trening.

- Det er egentlig ikke mange jenter som driver med Kendo. Her i Kristiansand er det tre, inkludert meg selv. Det er heller ikke så mange på landsbasis. Bergen har noen, men de reiser lite ute på arrangementer. Stavanger har også noen jenter, OSI har to og Troms har en, forteller Nørvåg.

Kristiansand Kendoklubb har rundt tolv medlemmer og trener i Kongsgård skolesenter hver mandag og torsdag fra klokken 18.00

[slideshow id=263]


Nøkkelord