Sørnett

Ny alpingruppe i Kristiansand

Denne gruppen hadde sin første trening på tirsdag. Fra venstre: Harald Von Krogh Alfstad (Leder for Tveit IL Alpint), Jonathan, Hannah, Sebastian Sællmann (trener for 10-15 års gruppen), Sander og Trym. Foto: Cecilie Engh

Denne gruppen hadde sin første trening på tirsdag. Fra venstre: Harald Von Krogh Alfstad (Leder for Tveit IL Alpint), Jonathan, Hannah, Sebastian Sællmann (trener for 10-15 års gruppen), Sander og Trym. Foto: Cecilie Engh

Tveit skisenter, som åpnet mandag denne uken, er den eneste alpinbakken i Kristiansand. Tirsdag hadde den nye alpingruppen Tveit IL Alpint sin første trening.

Publisert:

- Den neste Aksel Lund Svindal kommer herfra, sier Harald Von Krogh Alfstad, og smiler lurt ned til de som har møtt opp på trening.

Han er leder for den nye alpingruppen som skal lære barn og unge i en alder fra 5-15 år teknikk innenfor skisporten. Von Krogh Alfstad er lærer på Kristiansand katedralskole Gimle. Han har fått med seg elever fra idrettslinjen som trenere for barn og ungdommer i gruppen.[faktaboks]

- Elevene får erfaring til faget "Treningsledelse". Selv har jeg ansvar for barn i alderen 6-9 år, sier Von Krogh Alfstad.

På den første treningen er det fire ivrige barn som har møtt opp. De suser ned bakken og virker ikke redde i det hele tatt.

- Det er registrert rundt 30 stykker før denne første treningen. Vi begynner i det små og bygger oss sakte, men sikkert opp, fortsetter Von Krogh Alfstad.

 

Skal få frem portene til neste trening

Treningen på tirsdag, var uten porter, og de skiglade barna kjørte en etter en nedover bakken side om side med andre som var der. Til neste trening skal alpingruppen få prøve seg i en løype med porter.

- Bakken passer nok best til slalåm og mulig storslalåm, men det stopper vel der, sier Von Krogh Alfstad.

Skibakken er åpen for alle, men Tveit IL Alpint har egne isolerte treninger. Det vil bli lettere for alpingruppen å ha treninger når de får opp løyper, slik at en kan se hvor treningsfeltet til gruppen er.

 

Se video fra åpningsdagen her:

http://youtu.be/whOgpMo0d00

Foto og redigering: Hannah Kolås og Malina Kirkeeide.

 

 

Tveit IL eier skisenteret

[img99223_2RM]

Skibakken stiger 80 meter opp og er 450 meter lang. Skisenteret er drevet av dugnadsarbeid og har fått en undergruppe, Tveit IL Turgruppe, som rydder bakken for kvister og greiner. Tveit skisenter har ti snøkanoner og ventet bare på at kulden skulle komme for å få bakken åpnet. Mandag denne uken var det endelig klart for alle skiglade kristiansandere.

- Den første dagen var det rundt 150 personer her. De har måttet vente en stund, men nå er endelig ventetiden over, sier Morten Ryen, en av de ansvarlige for skianlegget.

Ved siden av ham sitter Leif Harald Håkonsen og styrer heisen. Han har jobbet frivillig i Tveit Skisenter i mange år.

- I helgene er det rundt 100-200 personer her. Det kommer litt an på vær og forhold, sier Håkonsen.

- Folk har ventet på snøen i år og første dagen vi åpnet var det populært å komme hit for å stå på ski og snowboard, fortsetter Ryen.

 

[img99223_3RM]

Det er også mulig for skoler å leie skisenteret

- Neste uke kommer 8. og 9.klasse fra hele byen på dagtid for å stå på ski, sier Ryen.

- Og på fredag kommer frikirken og fritidsklubben hit på kvelden, fortsetter Håkonsen.

 

Railsene kommer opp til helgen

Det finnes også en brettgruppe som trikser på rails og på forskjellige hopp.

- Vi regner med at railsene kommer opp til helgen, mange fra brettgruppen lager noen rails selv og vi hjelper til med det vi kan, sier Ryen.

Foreløpig er det ett hopp nederst i bakken og et mindre hopp i løssnøen utenfor skibakken.

- Mange benytter seg av dette og synes det er veldig moro, sier Ryen.

[img99223_4RM]

 

Folk i bakken

Sørnett møtte Ulrik Johanson (10) i toppen av skianlegget.

- Det er første gang jeg er her og det er veldig gøy!

Pappa Øyvind Johanson sier det er moro å kunne dra til Tveit Skisenter på kveldene med sønnen sin.

 

[img99223_5RM]

 

Lasse Topstad (20) tok også seg en kveldstur i skibakken på tirsdag.

- Jeg pleier å dra til større bakker, men siden jeg ikke bor så langt unna, er det greit å kunne dra hit. Nå er det jo gode forhold i denne bakken også.

 

 

 

 

 

Veibeskrivelse fra Kristiansand sentrum:

Følg skiltene til Kjevik flyplass på E18. Tveit Skisenter ligger på høyre side av veien.

[mappress mapid="60"]