Sørnett

Studentrevy med engasjerte skuespillere

F.v. Christine Helland, Silje Hansen, Fredrik Jacobsen og Thomas B. Lien er i full gang med øvingene. Foto: Caroline Ørvik

F.v. Christine Helland, Silje Hansen, Fredrik Jacobsen og Thomas B. Lien er i full gang med øvingene. Foto: Caroline Ørvik

En gjeng studenter ved Universitetet i Agder setter opp sin egen revy, på tross av en travel hverdag.

Publisert:

Christine Helland er en av initiativtakerne til revyen, og også regissør. Hun kan fortelle om engasjerte studenter som ofrer mye fritid for at revyen skal bli ferdig.

- Dette har vi gjort på eget initiativ, og vi bruker fritiden vår for å få det til. Vi hentet inn folk vi kjente fra før som kunne tenke seg å bli med, forteller hun.

"Armen til Marit Bjørgen"

Revyen har fått det noe spesielle navnet "Armen til Marit Bjørgen". Hvorfor nettopp dette navnet ble valgt har Helland en god forklaring på.

- Vi har innført "Armen til Marit Bjørgen" som et superlativ. Ingenting kan være bedre. Revyen vår får samme slagkraft som armen til Bjørgen! forklarer hun.

I motsetning til dama i navnet til revyen, er det ikke flust av sponsorer som tilbyr revyen støtte.

- Altså, revyen blir jo til selv om vi ikke får flere sponsorer. Men jo flere sponsorer vi får, jo bedre blir revyen, konstaterer hun.

Gjenkjennelige karakterer

Revyen vil ta for seg temaer fra byen og studentlivet, selv om Helland vegrer seg for å bruke ordet studentliv.

- Publikum kommer til å møte karakterer og elementer som de kjenner igjen. Det blir en ny vri på noe de ser hver dag, sier Helland.

Hun mener det er viktig å understreke at her er det snakk om folk som faktisk gidder å gjøre en innsats.

[img54082_2RM]

- Mange forventer å få alt servert på sølvfat. Man hører stadig folk klage på at det ikke skjer noe her i byen, men når det først skjer noe gidder de ikke å komme, forteller en engasjert Helland.

Et puslespill

Helland forteller at de frem til nå har øvd cirka to ganger i uken, men at det fremover vil bli øvinger cirka fem ganger i uken.

- Dette er folk som går på skole, har jobb og i tillegg skal være med på revyen. Det er litt av et puslespill som må gå opp for at vi skal få til øvingene, sier hun.

Flere av skuespillerne har verdifull erfaring, som forhåpentligvis vil vise seg under forestillingene.

- Flere av skuespillerne studerer litteratur, film og drama, forteller Helland.

Nøkkelord