Sørnett

Tine-stafett i sørlandssola

Vekslingene gikk nesten alltid knirkefritt på dagens Tinestafett. Foto: Erik Pettersen

Vekslingene gikk nesten alltid knirkefritt på dagens Tinestafett. Foto: Erik Pettersen

I dag samles barn og ungdom fra skolene i Vest-Agder i Vågsbygd for å se hvilken skoleklasse som kunne løpe raskest rundt fotballbanen. Konkurranseinstinktet var tydelig trigget hos både lærere og elever.

Publisert:

En hel dag uten regnestykker og engelske tekster, kan være nok til å løfte spiriten hos de fleste skoleleie elever på tampen av skoleåret. Når en supplerer med gratis milkshake og lagkonkurranse under sørlandssolen, er det definitivt duket for en drømmedag for de unge.

Ute på gressbanen er det høy aktivitet. Noen skoleklasser sitter sammen og spiser matpakkene sine i ro og orden, mens de aller fleste løper hulter til bulter. Fotballspilling, volleyball, heiarop og organisert oppvarming. Midt oppi alt dette er et knippe arrangører og ikke minst lærere som desperat prøver å holde oversikt på hvem som er hvor, og hvem som skal løpe når.

En jente kommer til veksling, fullstendig utslitt og med en tåre i øyekroken. Hun måtte løpe 200 meter mer enn planlagt, siden nestemann på laget ikke stod ved vekslingen. Hun får litt fortjent trøst av læreren sin, og humøret er heldigvis raskt på plass igjen.

-Vi har 105 påmeldte lag i år, og det er i overkant av 90 som møtte opp. Det er nok å holde styr på, på en dag som denne, sier Tor Ingvar Njerve, arrangementsansvarlig for Tine-stafetten. Han forteller at alle skal etter planen skal løpe 200 meter hver, gitt at alle møter opp når de skal.

-Det er mange sprintere her med stort potensial, selv om veldig mange ser utslitte ut etter de første 80, smiler Njerve og anbefaler talentspeidere fra de ulike friidrettsklubbene å ta turen neste år.

[img41273_2LM]
Ute på sletta møter vi åtte niendeklassejenter fra Møvig skole i Kristiansand. Jentene har tatt på seg matchende t-skjorter i kamuflasjefarger for anledningen, med krigsmaling i ansiktet, for å skremme motstanderne. De har store forventninger for dagen, og ingen planer om å løpe noe saktere enn guttelagene. De vant stafetten i fjor, og er skråsikre på at de gjentar bedriften i årets stafett.

-Vi kommer til å vinne dette og vi knuser guttene lett, sier en samstemt jentegjeng.

På spørsmål om hvem som er best, er alle enige om at det må være Vilde Wetrhus, som skal løpe dagens siste etappe, sjarmøretappen.