Sørnett

Trendy på nasjonaldagen

Ikke fortvil om du ikke har 17. mai-antrekket klart enda. Her finner du tips til hva du bør ikle deg, enten du foretrekker en stivpyntet eller mer nedtonet stil.

Publisert:

[slideshow id=322]
- Den androgyne stilen er veldig i vinden for tiden, sier daglig leder på Retro, Suzanne Ayre.
Hun forteller at dress på damer er populært, og mener damene fortsatt kan være feminine i dressen.
- Dressene er tilpasset, og med en feminin skjorte under unngår du å se for maskulin ut.
Ayre beroliger de som ikke er helt overbevist om den androgyne stilen.
- Du kan gjerne gå for 20 og 60-talls kjoler. Kjolene fra 20-tallet har et enkelt snitt og har gjerne en del paljetter og dill. 60-talls kjolene har ofte en smal og markert midje, forklarer hun.


Fargerikt

Når det kommer til hvilken farge man bør satse på, står du ganske fritt. Likevel er det noen farger som skiller seg litt ut.
- Det er mye pasteller i motebildet akkurat nå, og det er gjerne duse eller sjokkfarger, sier Ayre og påpeker at man ikke nødvendigvis trenger å følge tradisjonsfargene rødt, hvitt og blått.

Daglig leder hos Image, Gorine Tharaldsen, er enig med Ayre i at det går mye i pasteller på kjolene. Hun trekker frem maxikjolen som et hot plagg på nasjonaldagen.
- Maxikjolen er veldig riktig nå. Den kan du style med en blazer eller en dongerijakke, hvis du ikke vil være altfor pyntet, sier Tharaldsen.
Når det gjelder farge på skoene, trekker hun frem brunfarger som den store favoritten.
- Du kan velge mellom ulike bruntoner. Nude har blitt en veldig populær farge, fortsetter hun.

..tversoversløyfe er prikken over-i-en.


Komfort

De fleste er opptatt av hvordan en ser ut på nasjonaldagen, men det er også en dag hvor man gjerne skulle hatt gode sko. Tharaldsen mener fint det går an å kombinere stil og komfort.
- Vi er heldig med at trenden er mer behagelig enn før. Pumpsene har fått tykkere hæler og de er gjerne oppbygde forran. Også kilehælen er et godt valg, dersom man vil ha litt mer behagelige sko, påpeker hun.

Vi har den perfekte kjolen og matchende sko. Men hva gjør vi dersom været ikke er på vår side?
Suzanne Ayre mener løsningen er en fin jakke.
- Jakken trenger ikke å ødelegge antrekket, men derimot være en del av det, understreker Ayre.
Hun mener det finnes mange tøffe blazere som det er mulig å kombinere med de ulike kjolene.

Daglig leder hos Kapphal, Hanne Framnes, anbefaler folk å kle seg etter været.
- Det verste er å fryse. Du kan være trendy selv om været ikke er strålende. Jeg vil råde folk til å ta en tynn ullundertrøye under antrekket, bruke tette strømpebukser, og investere i en lang jakke.


Avslappet stil

Mange tenker automatisk at menn skal gå i dress på 17. mai. Men i følge Gorine Tharaldsen kan menn velge en mer avslappet stil hvis de føler for det.
- Det er stilig å kombinere chinos med en litt tøffere stripete bomullsskjorte. Over kan de gjerne bruke en blazer, og eventuelt en kul jakke over blazeren hvis det er kaldt ute.
Tharaldsen mener dresskoene kan legges på hylla til fordel for semskete pensko. Hele antrekket kan toppes med en sløyfe.
- Jeg synes det er kult når man bruker en tversoversløyfe, det er prikken over i-en, avslutter hun.

Les også: