Sørnett

Troverdig historie

Hovedkarakterene Sayra og Casper. Foto. Sandrew Metronome

Hovedkarakterene Sayra og Casper. Foto. Sandrew Metronome

Filmen er en blanding av drama og thriller. Den tar for seg et reelt tema i Latin Amerika, at mange flykter til USA i håp om et bedre liv.

Publisert:

Fokuset er på flyktninger som kommer via Sør-Mexico og tar tog oppover mot Monterrey på grensen til Texas.

Parallelle historier

Vi blir kort introdusert til to parallelle historier. Den første handler om Casper som er spilt av Edgar Flores, han er et medlem av en gjeng i en by i Chiapas. Han rekrutterer en ung gutt, Smiley, til gjengen sin. Og Smiley må gjennom gjengritualet for å bli akseptert. Han blir skamslått av gjengen for å bli medlem.

Den andre historien handler om tenåringsjenta Sayra, spilt av Paulina Gaitan. Hun er fra Honduras, og møter sin ukjente far.  Sayra skal dra mot USA med faren og onkelen sin. De reiser via Guatemala før de kommer frem til Sør-Mexico, og samme by som Casper er i. De to historiene møtes og vi følger dem på flukten videre.

[img7669_2RM]

Følelse av sannhet

Regissør Fukunaga har klart å skape en gripende og virkelig historie. De gode skuespillerprestasjonene og filmens plot, skaper en følelse av tilstedeværelse og empati. Musikken bygger også godt under filmen, med at det brukes mye latinsk folkelig musikk og sang. Også bildene er gode, med tidvis sterke scener.

Sin Nombre er en gripende film som virkelig får deg til å stoppe opp og tenke på flyktinger i Latin- Amerika. Filmen anbefales på det sterkeste.