Sørnett

Urban friluftsglede

Grilling og hygge var i fokus på dagens arrangement. Foto: Jeanett Pettersen

Grilling og hygge var i fokus på dagens arrangement. Foto: Jeanett Pettersen

Mange elever satte pris på en annerledes skoledag og muligheten til å nyte lunsjen i det fri.

Publisert:

 

- Vi ser frem til å se barn og andre inviterte ha det gøy, og vise at vi er viktige for folkehelsearbeidet, sier nestleder Jostein Austvik i Den Norske Turistforeningen Sør.

 

Midt i byens mas og kjas samlet flere av byens friluftsorganisasjoner seg for å vise at byen kan brukes til mer enn bare shopping og kafébesøk. For man trenger ikke reise langt for å grille pølser og drive med fritidsaktiviteter. Tirsdag formiddag arrangerte kommunen en folkehelsemarkering i samarbeid med  Den Norske Turistforeningen og flere av byens frivillige organisasjoner. Målet var å vise fram det gode samarbeidet mellom kommunene og frivillige organisasjoner når det kommer til urbant friluftsliv og nærmiljø. De ønsker å skape bevissthet rundt alle aktivitetsmulighetene byen har å tilby.

[img105839_2RM]

 

Fra Kristiansand Kommune var aktivitetssenteret Energiverket representert.

Energiverket er et lavterskeltilbud til de som strever med psykiske utfordringer eller rusproblemer. De har en stor variasjon i tilbud, og satser på fysisk aktivitet, friluftsliv og gruppeaktiviteter.

- Vi ønsker at det skal være enkelt for folk å komme seg ut og være sosiale, forteller Tomas Tegnander fra Energiverket.

 

 

En annerledes skoledag

[img105839_3RM]

Energiverkets representanter var i full gang med å grille pølser til de oppmøtte. Tre av de som med glede tar imot en matbit er elevene Markus Markussen, Jim Levi Leyning og Yassin Muhammed, fra Tordenskjolds gate skole. Guttene syntes det er gøy å tilbringe en dag som denne ute. Høydepunktet var å kunne få skli med truger på isen.

 

 

 

[img105839_4RS]

- Dette er mye bedre enn en vanlig skoledag, sier Daniela Espinosa Jørgensen og Rayan Salem fra Tordenskjolds gate skole. Jentene griller marshmallows utenfor teltet til Bålplassen, en del av Energiverket. I hånden holder de litt varm solbærtoddy. Jentene forteller at de er veldig glad i å være ute i naturen og syntes en dag som dette er helt topp.

 

Urbant friluftsliv

- Det er viktig å få vist frem samarbeidet mellom det offentlige og alle de frivillige organisasjonene, forklarer Janne Johnsen fra Midt Agder Friluftsråd. Hun vektlegger at denne dagen skal vise frem mangfold og variasjon i aktivitetstilbud som finnes i Kristiansand. Hun ønsker at dagen skal være fylt med ulike aktiviteter og at mange unge vil delta.

 

Johnsen forteller at Kristiansand er bra tilpasset for et urbant friluftsliv. Med dette mener hun at det er mange muligheter for å drive med aktiviteter i og rundt bostedsområdene. Man trenger ikke nødvendigvis reise lang ut i skogen for å nyte naturen. Mange av de samme aktivitetene kan også gjøres i en park eller andre steder i nærheten av den urbane byen.