Sørnett

Kaffe før Viljebakken

Odderøya: Det var folksomt på benkene utenfor kafeen. En velfortjent pause på tirsdagens tur. Foto: Henrik Samuel Hansen

Odderøya: Det var folksomt på benkene utenfor kafeen. En velfortjent pause på tirsdagens tur. Foto: Henrik Samuel Hansen

Etter at halve tirsdagsturen er gjennomført er det tid for en pust i bakken. Det er folksomt utenfor kafebygget på Odderøya når Turistforeningens tirsdagstur og Ruslegjengen tilfeldig treffes, og har pause samtidig.

Publisert:

Tempoet er friskt når ledergruppa viser vei. Ukas tirsdagstur i regi av Den Norske Turistforeningen Sør går til Odderøya. Løypa er lagt til et variert terreng. Fra byens gater til stier ut mot havgapet.

Fra et overskyet vær på formiddagen skinner sola fra en blå himmel når gjengen på 20 turgåere setter seg i bevegelse fra samlingsstedet ved Domkirka i Kristiansand.

 

Solveggen

[img118006_2RM]

[img118006_3RM]

- Det er ikke noe utstyrshysteri, forklarer deltaker Mona Jørgensen Berge.

Regntøy ved behov og gode sko er utstyr som anbefales.

Kaffe og medbrakt niste skal nytes i solveggen utenfor kafeen på øyas Søndre Batteri .

Når Turistforeningens følge ankommer kafeen har allerede Ruslegjengens turfolk slått seg ned på benkene langs veggen.

- Vi møtes hver tirsdag halv elleve i Vågsbygd Senter for å gå tur, forklarer Judit Elisabet Engebretsen. Hun er deltaker i Ruslegjengen.

Praten går livlig rundt bordene.

 

Viljebakken

[img118006_4RM]

Opp fra kafeen på Odderøya ligger Viljebakken.

Et informasjonsskilt forklarer at bakken var en del av en rundløype som soldatene brukte til trening på øya. Dette skremmer ikke Turistforeningens turgjeng.  Etter gjennomført pause forseres bakken. En velfortjent utsikt over et blinkende hav kan nytes på toppen, før tempoet igjen økes i retning sentrum, og Domkirka midt i byen.

 

Se web-TV innslag fra turen:
http://youtu.be/AMoSUlZ0XJA