Sørnett

Måneskinnstur på Odderøya

I går ble det arrangert måneskinnstur på Odderøya. Været var skiftende, men det stoppet ikke de som hadde møtt opp for og få en kjempe koselig kveld.

Publisert:

Måneskinntur på Odderøya er arrangert i samarbeid mellom turistforeningen i Kristiansand og Odderøyas venner.  Det er en 20 år gammel tradisjon for turistforeningen, og de har en måneskinnstur hver vår og  høst.

- Det er en tradisjon vi nå følger opp, sier Harald Flå medlem i Odderøyas venner til Sørnett.no

Det var en gruppe på omtrent 30 personer som hadde møtt opp i regnværet for å være med på måneskinnstur på Odderøya.

- Vi bruker å være en gruppe på 60-70 stykker, men det var jo meldt dårlig vær idag så det er et bra oppmøte, sier Flå.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JbRvwEarFtk[/youtube]

De velger alltid den kvelden det skal være fullmåne, men de kan ikke garantere klart skydekke.  Det så mørkt ut, og man trudde ikke man skulle få se månen denne kvelden. Den gang ei, litt etter at turen startet lettet skydekket, og månen kom frem.

Vi ble tatt med på en guidet tur på øya, der vi fikk høre litt om øyas historie. Etter en stund kommer vi til radiokafeen, der det er en utstilling av gamle radioer, og vi får møte en av radioamatørene som holder til der oppe. Han kunne fortelle oss historier om samtaler og nettverk fra radiostasjonen på Odderøya til radiostasjoner rundt om i hele verden.

Turen gikk videre ned til Søndre Batteri der vi ble mottatt med trekkspillmusikk, før turen gikk inn på kafeen. Det ble  god stemning med kaffe, vaffler og allsang om Odderøya.

Turen ble avsluttet på Søndre Batteri med trekkspillmusikk og nydelig utsikt over sjøen med måneskinnet.

Vidar Bergland var en av de som var med for første gang, og var godt fornøyd med turen.

- Jeg ville gjøre noe gøy sammen med han jeg er støttekontakt for, og dette var kjempefint, alle tiders. Utsikten er jo fantastisk,  sier Bergland til Sørnett.no