Sørnett

- Vi har fått en skatt

Ansgarkapellet ble av den store avisen "The Guardian" beskrevet som det mest imponerende Kjell Nupen hadde etterlatt seg. Nå ønsker Ansgar å vise denne skatten til enda flere.

Publisert:

- Vi opplever en stadig økning av turisme i kapellet, særlig på sommeren, sier Thomas Johannessen Vårlid, informasjonssjef ved Ansgarskolen.

Kjell Nupen står bak den unike bygningen ved Ansgarskolen. Kapellet har en form som tilsvarer "det aller helligste" i Salomos tempel i Det gamle testamentet. Etter Nupens bortgang har kapellet fått mye oppmerksomhet, blant annet fordi avisen "The Guardian" beskrev kapellet som det mest imponerende kunsteren hadde etterlatt seg.

Vårlid legger til at kapellet skal komme i neste års cruise-brosjyre for Kristiansand og håper at enda flere skal få oppleve den helt spesielle bygningen.

- Det er en skatt vi har fått, som vi ønsker at flest mulig skal få ta del i.

For å trekke folk arrangeres blant annet kapellkonserter. Vårlid sier konsertene kan oppleves å være annerledes i forhold til det man er vant til. Nupen ønsket at kapellet skulle være "et hellig rom for stillhet, undring og endring", noe Vårlid mener konsertene innfrir.

Visesangeren fra Trøgstad, Trygve Skaug var siste artist ut i år.

- Jeg har gledet meg veldig, andre artister som har spilt her sier det er helt fantastisk, og alle forventningene ble helt innfridd. Det er en veldig treffende lengde på klangen, som er veldig deilig å spille på, sier Skaug.

Sørnett besøkte Ansgarkapellet, se reportasjen her: