Sørnett

Nedgangstider for personlige trenere

Emilie Skadal (20) forteller om en tøff tid for personlige trener som følge av koronaviruset. Foto: Jonas Stefan Ntibigarura

Emilie Skadal (20) forteller om en tøff tid for personlige trener som følge av koronaviruset. Foto: Jonas Stefan Ntibigarura

Koronaviruset har bydd på mange problemer, deriblant for personlige trenere. Emilie Skadal er personlig trener ved Urban Fitness i Kristiansand, og så seg nødt til å finne nye løsninger.

Publisert:

- Det har vært veldig annerledes. Vi gikk fra innetrening til å trene ute. Vi ble nødt til å bruke ting fra naturen, som stein, istedet for vekter, sier hun.

Skadal forteller at også klientene møtte på nye utfordringer.

- For mange av kundene var det nytt å trene bare kroppsvekt, og med gjenstander utendørs. Det har også vært nødvendig med hansker, samt avstand og eget utstyr.

Hun forteller videre at det var ekstremt mange som meldte seg ut, og selv om en del fortsatte som støttemedlemmer, så gikk inntekten drastisk ned.

- Det har spesielt vært studenter fra utenbys som har avsluttet medlemskapet,  da de har blitt værende igjen hjemme grunnet situasjonen, sier Skadal.

Anne Kristine Sola, som er personlig trener på Spicheren, har også møtt på utfordringer på jobben.

- Vi har merket en stor nedgang i starten av 2021. Vi har også måtte stoppet alt av gjestetrening, i tillegg til stopp av salg på engangsbiletter. Selv om vi har en del mindre trafikk enn tidligere, så får vi heldigvis fortsatt mye interesse for seniortrim og fra studenter, forteller Sola.