Sørnett

350.000 daglige brukere rammes av nedleggelse

LEGGES NED: Nettby stenger innloggingen 1. januar 2011. FOTO: Faksimile

LEGGES NED: Nettby stenger innloggingen 1. januar 2011. FOTO: Faksimile

Helt siden lanseringen i 2006 har Nettby vært en suksess. På nettsamfunnets hjemmeside kan de fortelle at nedleggelsen, som skal skje 1. januar 2011, skyldes nedgang den siste tiden.

Publisert:

Det siste halvannet året har Nettby derimot hatt en kontinuerlig nedgang i trafikken. For å snu utviklingen har det blitt implementert en lang rekke tiltak, inkludert en komplett redesign.”, heter det  i Nettbys melding igår.

Det nye designet skal ikke ha hjulpet med å stoppe nedgangen, og de legger også til at Facebook er den store vinneren i vår tid.

Konflikt
I august i år kunne tvnyhetene.no melde at det ble inngått forlik mellom VG og Dagbladet. VG måtte ut med 24 millioner kroner til motparten. Denne saken dreide seg om programmerer Fredrik Kristiansen, som tidligere har jobbet med Dagbladets nettsamfunn, Blink. Senere gikk han over til VG Multimedia, og det er her det endte med krangel mellom to av Norges største nettaviser. Ifølge Dagbladet skal Kristiansen ha brukt kildekoden fra Blink i videreutviklingen av Nettby.

Sikrer brukernes materiale
Nettby forsikrer seg også om at brukerne ikke skal være bekymret, og at alt av opplastet innhold fra brukerne skal kunne hentes ut før nettstedets stengetid.

“Vi kommer selvsagt til å ordne opp i alt det praktiske rundt avviklingen av Nettby, og legge ut verktøy som gjør at alle innbyggerne våre kan flytte ut med bilder og innhold på en grei måte. 

 

Delte meninger
På Nettbys Facebook-side er det mange av brukerne som har lagt igjen sin mening.

Syns det er trist att nettby legges ned jeg da,, har truffet mange gode venner der inne som ikke er og vil på facebook..(..)”

“Det er ganske teit at dere skal legge ned nettby, bare fordi at facebook er bedre, hvorfor ikke prøve og gjøre nettby bedre da?”

Kommer ikke til å savne Nettby.. Er jo nesten ikke der lenger og jeg orket ikke å være der pga mobbing og trakassering.. Facebook er så mye bedre.

[img25821_2RM]

Det er tydelig at nedleggelsen gjør at mange av Nettbys borgere reagerer ulikt.

I toppen av bykampen
Over 800.000 profiler skal være registrert i nettsamfunnet Nettby. 350.000 daglige brukere blir rammet av nedleggelsen etter nyttår, og av disse rammes 11990 brukere fra Kristiansand. 

Av topp 30 ligger Kristiansand som nummer 7 på bykampen-listen Nettby har lagd. Listen er en oversikt over antall brukere fra forskjellige byer i Norge.