Sørnett

400 pølser, 400 soft-is og 3 ukers kaffe på én dag

PØLSEGLAD 17.mai later til å være dagen da nordmenn kaster alle slankehemninger. Alt for å nyte nasjonaldags-klassikere som is, pølse og brus. Begge foto: Rikke Monsen

PØLSEGLAD 17.mai later til å være dagen da nordmenn kaster alle slankehemninger. Alt for å nyte nasjonaldags-klassikere som is, pølse og brus. Begge foto: Rikke Monsen

400 pølser, 400 soft-is og 3 ukers kaffe på én dag, er kun en bykiosks beregninger for 17.mai.

Publisert:

I Kvadraturen skal festkledde tråkke rundt hele nasjonaldagen. Det blir lange timer - med mye energi, folk og ikke minst mange timer på beina. Da er det stadig pølse, is- og brusklassikerne som vi vender oss til for å holde det gående.

Narvesen i Markensgate forventer å selge like mye på en dag som de ellers selger på en uke.

Ukesbestilling på 17.mai

- Det blir travelt hele dagen, vi selger nærmere 400 pølser og det samme antallet soft-is. Men kaffen har tatt innpå, vi selger like mye kaffe på 17.mai som på tre vanlige uker! Så når jeg bestiller inn regner jeg 17.mai som en ukesbestilling, forteller daglig leder Stian Haustreis som forventer en travel nasjonaldag.

Vi bestiller inn mer enn vi trenger

I en annen kiosk i Markensgate jobber Eline Høier. Hun kan fortelle at det lille lageret er mer enn stappfullt til nasjonaldagen.

- Vi er påpasselig med å ha alt inne, og bestiller inn mer enn vi trenger. Det er omtrent det dobbelte av det vi ellers bestiller inn, forklarer Høier.

bilde

Får til-og-fra-trafikken

Det er ikke bare de mest sentrale kioskene som fyller opp lageret i dagene før dagen. Også på Snadderkiosken på Tangen venter de mange pølsesultne kunder.

- Vi har veldig mye trafikk til og fra byen som kommer innom. Det er mange som kommer på dagen som skal ha brus, pølse og is, og senere på dagen merker vi trafikk på mer variert mat, forklarer daglig leder Sissel Pettersen.

Hun legger også til at de trofaste kundene holder stand også på nasjonaldagen,  i kombinasjon med bytrafikken.

I løpet av en såpass tempofylt og travel dag er det 12 ansatte som får svinge seg på kiosken. Pettersen anslår også at hun har bestilt inn varer til en økning på 50 prosent.

- Klart er det jo en av de beste dagene for oss, og sånne dager vil vi alltid forberede oss godt til for å kunne ha nok til å møte alle kundene. Som alltid er været veldig avgjørende for oss, så nå håper vi på godvær, avslutter Pettersen.