Sørnett

Alle ambulansene må skiftes ut

Det er behov for flere slike biler på Sørlandet. Foto: Sørnett

Det er behov for flere slike biler på Sørlandet. Foto: Sørnett

Ambulansepersonell har en vanskelig jobb. Den blir ikke enklere når bilene streiker.

Publisert:


17 ambulanser disponeres av Sørlandet sykehus, og de skal dekke hele Agder. Omtrent samtlige må trolig skiftes ut i løpet av ett til halvannet års tid. Grunnen til det er at alle ble kjøpt inn samtidig, i 2006.

– Det hadde vært en fordel om vi kunne kjøpt inn en ny ambulanse omtrent annethvert år, så slipper vi disse utgiftsbombene på 20 millioner om gangen, sier stasjonsleder Reidar Engedal til Fædrelandsvennen.

Reservebiler
Stasjonssjefen trenger tre nye biler. To ambulanser med en båre og én ambulanse med to bårer. Det vil innebære en samlet investering på rundt fem millioner kroner på en gang.

Fire ambulanser betjener 100.000 innbyggere i Kristiansand og omegn. Da de i september ble sendt på verksted på grunn av forskjellige skader på bilene måtte Engedal børste støv av tre reservebiler som er ti år gamle. I tillegg måtte de låne en ambulanse av Kristiansand Røde Kors.

– Vi må ha en større forutsigbarhet i bilparken, sier han.

Alvorlig
– Dette er alvorlig. Pasienter har ikke blitt skadelidende, men det har skjedd at ambulansen har havarert under utrykning og at vi har måttet sette inn en ny til å overta, sier Engedal.

Han understreker at alt det medisinsk-tekniske utstyret om bord i ambulansene er i topp stand. Det kun er selve bilene som er utslitt.