Sørnett

Amnesty starter studentgruppe på UiA

STUDENGRUPPE: Den nye studengruppen til Amnesty vil synliggjøre seg i Kristiansand. Fra venstre: Camlla Lothne(styremedlem), Tonje Hellevig(PR-ansvarlig) Sinem Gunes(Event-ansvarlig), Elin Moland(Sekretær) og Ingvill Tjernø(Praktikant). FOTO: Ida Louise Johansen

STUDENGRUPPE: Den nye studengruppen til Amnesty vil synliggjøre seg i Kristiansand. Fra venstre: Camlla Lothne(styremedlem), Tonje Hellevig(PR-ansvarlig) Sinem Gunes(Event-ansvarlig), Elin Moland(Sekretær) og Ingvill Tjernø(Praktikant). FOTO: Ida Louise Johansen

Amnesty International ønsker å synliggjøre seg i Kristiansand. I den anledning er det kommet en Amnesty-gruppe for studenter på UiA.

Publisert:


Amnesty Kristiansand har nylig startet en egen studentgruppe på Universitetet i Agder (UiA), og arrangerte for den anledningen igår en Amnesty-fest på Østsia for å rekruttere nye medlemmer, og for å få en ny leder, nestleder og økonomiansvarlig.


Praktikant i Kristiansand


Ingvill Tjernø har en bachelor fra Australia om menneskerettigheter, og har lenge jobbet for Amnesty International. Hun er nå ansatt som praktikant i Kristiansand, for å vise byen at Amnesty er her.


- Hvordan er engasjementet i Kristiansand?


- Når folk først får vite om Amnesty er alle positive og villige til å gjøre en endring. Problemet har vært at få vet hva Amnesty står for, og de har ikke vært synlig nok i Kristiansand. Nå ønsker vi å synliggjøre oss ved å starte en studentgruppe, og etterhvert kommer det også en ungdomsgruppe.


De skal synliggjøre seg ved å henge opp plakater rundt om i byen og stå på stands.


- Det vil også startes en skateturne i Norge snart, med forskjellige konkurranser for ungdom. Her vil vi også prøve å selge mer av kleskolleksjonen vår.



Like rettigheter


Tjernø synes det er viktig at alle skal ha like rettigheter, både homofile og lesbiske, innsatte og de som har fått en dødsstraff.

[img14240_2RS]

- Amnesty i Kristiansand vil spesielt sette fokus på kidnapping og illegale fengslinger. Etter terroraksjonen i USA 11. september, er det utrolig mange som blir fratatt friheten på urimelig grunnlag, og som ikke får ha kontakt med familien sin. Dette er noe vi vil aksjonere mot, forteller Tjernø.



Fornøyd med oppmøte


Tonje Hellevig er PR-ansvarlig, og arrangør av Amnestyfesten på Østsia. Hun er godt fornøyd med oppmøtet, og synes det er fint å inkludere flere.


- Kristiansand er en liten by, og vi er en nyoppstartet Amnesty-gruppe. Klarer vi å samle så mange på første arrangementet vi har, kommer det forhåpentligvis enda flere neste gang. Nå har vi fått navnet vårt kjent, og folk vet hva vi gjør, og på denne måten har vi fått snøballen til å rulle, forteller Hellevig.



Ny leder


I løpet av kvelden meldte det seg personer til alle de utlyste vervene. Sheila Simmenes er satt som ny leder i Amnestys studentgruppe på UiA, og er klar på hvorfor hun ville bli leder for denne gruppen.


[img14240_3LS]

- Jeg synes Amnesty er en fantastisk organisasjon, og jeg har villet engasjere meg lenge. De gjør et godt og viktig arbeid, og har mange utfordringer. Jeg ønsker å sette fokus på samfunnsgrupper som trenger det, forteller Simmenes.

Nestleder ble Marie Jareid, og økonomiansvarlig ble Einar Yucel. Yucel var ikke medlem tidligere, men fant ut etter å ha hørt talen til Ingvill Tjernø at han ville melde seg inn og delta aktivt.


- Jeg har en far fra Tyrkia, noe som kanskje gjør at jeg engasjerer meg ekstra mye for rettigheter for mennesker. Det er mye som er rett og galt i Tyrkia og resten av verden, og det vil jeg hjelpe til å gjøre noe med, forteller Yucel.







[sniplet faktaboks]