Sørnett

Anbefaler «Jeg har ventet på deg»

Anne Grande, fra Libris i Markens, anbefaler "Jeg har ventet på deg" (til venstre) som årets vinterbok. Den lokale historien er svært populær. Boken til høyre heter "Noveller i samling". Alle foto: Herman Folvik.

Anne Grande, fra Libris i Markens, anbefaler "Jeg har ventet på deg" (til venstre) som årets vinterbok. Den lokale historien er svært populær. Boken til høyre heter "Noveller i samling". Alle foto: Herman Folvik.

Skal du lese en bok i vinterferien bør du lese Mirjam Kristensens bok som ble utgitt i 2014. Det sier ekspertene på bøker i Kristiansand.

Publisert:

- Det er en veldig fin historie fra krigstiden. Boken har tatt helt av, sier Anne Grande, bokarbeider i Libris i Markens.

Det er også konkurrenten litt lenger opp i Markens enig i.

- Det er en roman som bringer inn en historie om en dame fra Sørlandskysten i 1942. Historien er kjempefin. Det er en jødisk gutt inne i bilde, og vi vet jo hvordan den historien er.  Boken inneholder også familiedrama, hvor jenta blir sendt vekk av familien, forteller Kirsti Myrvold Høland, som jobber i C. Berges Boghandel.

At den er lokalt forankret av Kristensen som er fra Lyngdal, men bor i Kristiansand er selvsagt et stort pluss på Sørlandet.

- Det er alltid gøy med lokale bøker. Denne fortjener å bli lest. Boken har et nydelig språk, smiler Høland.

Anmelderne har også blitt imponert over «Jeg har ventet på deg». Fædrelandsvennen trillet terningen til en sekser i sin vurdering av boken.

[img125199_2LM]

Spansk bok fenger

Adriana Eik, arbeider ved Kristiansand Bibliotek, anbefaler «Vindens skygge». En roman som spanjolen Carlos Ruiz Zafón har satt sin penn på. Boken er også oversatt til norsk.

- Den er veldig underholdende, og man må bruke egen kreativitet for å forestille seg handlingen. Jeg liker boken kjempegodt, sier Eik som opprinnelig er fra Columbia og derfor har en forkjærlighet for Latinamerikanske-bøker.

Eik trekker frem en populær film som en av sine favorittbøker, som hun anbefaler folk å lese til andre også. Nemlig «Hunger Games» eller «Dødslekene» på norsk.

- Jeg liker bøkene bedre enn filmene. Om du vil ha underholdning og bare la tiden fly, så bør du lese denne, sier Eik.

[img125199_3LM]

En annen bok arbeideren ved biblioteket i Kristiansand anbefaler er «Los Peneguinos» av den cubanske forfatteren og psykologen Cecilia Samartin.

- Det er en bokserie av tre bøker. Historien er kjempefin, og boken er veldig lett å lese. Det handler om en kjærlighet som foregår i Spania.

Mirakelbok

Høland anbefaler også utenlandske bøker. Blant annet «To sekunder før mirakelet», som ble vinneren av den franske bokhandlerprisen i 2013 og nå er i salg i Norge. Forfatteren heter Agnès Ledig.

- Den har vi akkurat gitt ut i Norge. Boken handler om å reise seg fra kriser og tørre å åpne seg istedenfor å holde igjen. Denne er også lettlest, opplyser Høland.

Grande i Libris er mest glad i norske bøker, og anbefaler varmt Lars Myttings, mannen bak den sensasjonelle boken «Hel ved», nye bok som heter «Svøm med den som dukker».

- Den er veldig fengende og er en god roman. Den er spennende og underholdende, også i denne boken får Mytting inn litt ved i historien sin.

Her er bokekspertenes tips:

Anne Grande, Libris i Markens:


  • «Jeg har ventet på deg» av Mirjam Kristensen.

  • «Svik 1938» av Kjetil Westö.

  • «Svøm med den som dukker» av Lars Mytting.

  • «Noveller i samling» av Ingvild H. Risøi.

  • «Harpesang» av Levi Henriksen.

Kirsti Myrvold Høland, C. Berges Boghandel:


  • «Jeg har ventet på deg» av Mirjam Kristensen.

  • «Guds barn» av Lars Petter Sveen.

  • «To sekunder før mirakelet» av Agnès Ledig.

  • «Stå i mot - si nei til selvutvikling» av Svend Brinkmann.

  • «I krigen – et vitnesbyrd fra Syria» av Francesca Borri.

Adriana Eik, Kristiansand Bibliotek:


  • «Vindens skygge» av Carlos Ruiz Zafon.

  • «Hunger Games (Dødslekene)» av Suzanne Collins.

  • «Los Peneguinos-serien» av Cecilia Samartin.

  • «Hundre års evighet» av Gabriel García Márquez.