Sørnett

Anbefaler videreføring av ungdomsutvalget

Kristiansand Ungdomsutvalg (KUU) har i den treårige prøveperioden vært en stemme for de unge inn mot politikerne. Ordningen med KUU er nå grundig evaluering, og rådmannen har gått inn for å anbefale en videreføring av KUU. Onsdag kommer saken opp i kulturstyret.

Publisert:

”Opprettelse av eget innflytelsesorgan for barn og unge er anbefalt både gjennom nasjonale politiske føringer og forskere. KUU vurderes som hensiktsmessig av de ulike partene”, står det i evalueringen.

KUU har gjennom den treårige prøveperioden vært med på å fremme flere saker som er tatt inn på den politiske dagsorden. Saker som nevnes i evalueringen er mellom annet stemmerett for 16-åringer, Sørlanet 2009, mobbing, mopedparkering og kollektivtilbud. KUU er regelmessig blitt brukt som høringsinstans i ulike politiske saker i Kristiansand.

KUU har også egne tilskuddsmidler som blir fordelt på ulike arrangement og aktiviteter. I prøveperioden disponerte utvalget 300.000, dette har rådmannen foreslått skal reduseres til 200.000. Tilskuddsmidlene skal komme barn og unge i Kristiansand til gode.

- Det er viktig at vi har et slik organ hvor ungdom kan komme til ordet, og få et talerør inn på den politiske arena. Jeg tror at når de kommer med innspill, så blir det vektlagt og lyttet til. Vi vet at det er en gruppe ungdommer som jobber seriøst og tar oppgavene på alvor, og jeg syns de har gjort en meget god jobb, sier ordfører Per Sigurd Sørensen til Sørnett.