Sørnett

Ansgarskolen presset ut lesbisk par

Ansgarskolen. Foto: Carolyn Selliken

Ansgarskolen. Foto: Carolyn Selliken

To kvinnelige studenter ble presset ut av sin praksis etter at de stod frem som lesbiske ved Ansgar Bibelskole i Kristiansand

Publisert:

De to kvinnene var utplassert i Randesund frikirke da de ble presset til å bryte praksisen. Studentene fikk valget mellom å bli kastet ut eller å gå frivillig. Flere kilder har bekreftet ovenfor Sørnett at en annen student også valgte å trekke seg fra praksisen i sympati med kvinnene.

Det var tidlig i vårsemesteret de to kvinnene valgte å gå åpent ut om sitt forhold til hverandre. Kvinnene skal også ha blitt utestengt fra ulike aktiviteter, ifølge kilder Sørnett har snakket med.

Eiet av DNM
Skolen eies og drives av Det Norske Misjonsforbund. Ansgar Bibelskole skal drives i samsvar med friskoleloven. Misjonsforbundet var i 2004 i søkelyset etter at det ble kjent at de i sine retningslinjer forbyr homofile som praktiserer sin legning, å være medlemmer.

Rektor ved Ansgarskolen, Harald Nygaard, sier til Sørnett at han ikke ønsker å kommentere saken.

-         Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, jeg har lite kjennskap til den og har ikke noe behov for å kommentere den.

Vet du om Misjonsforbundet sentralt kjenner til saken?

-         Det tror jeg ikke.

Nygaard har ikke ønske om å møte Sørnett når vi får kontakt med han på telefon.

Reagerer med avsky
Tommy Brobakken, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, avdeling Sør, reagerer sterkt på det Sørnett forteller han.

Hvordan reagerer du når du hører om slike episoder?

[img21189_2RS]

-         Med avsky. Skolen skal være et sted der man skal føle seg trygg, der alle skal være velkommen og man skal kunne velge den skolen man selv ønsker ut fra det man ønsker å studere. Diskriminering på skolen er rett og slett ikke akseptabelt.

Sørnett.no kommer med mer i løpet av dagen