Sørnett

Åpningsuke av nytt UiA-bygg

Neste uke åpnes det nye kunstbygget til UiA. Dette markeres med diverse arangementer hele uken.

Publisert:

sigurd kohns hus 3

Åpningsuke

Mandag 31. januar åpner Universitet i Agders nye fakultet for kunstfag. Bygningen har fått navnet Sigurd Køhns Hus, etter saksofonisten fra Kristiansand som omkom i flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia i 2004. Nybygget er ca 3400 kvadratmeter, og inneholder kontorer, øvingsrom, samspillsaler og musikkstudio for de utøvende musikkstudier. Undervisningsbygget blir beskrevet som topp moderne, med god plass til både lærere og studenter, i motsetning til det gamle musikkbygget som hadde trange og dårlige lokaler. Nå blir alle UiAs kunstfag samlet på Gimlemoen.

Åpningen av bygget skal vare i en hel uke (31. januar – 6. februar). I løpet av åpningsuken blir det arrangementer som konserter og teaterstykker. På mandagen er det åpen visning av bygget for alle interesserte.

- Anerkjente artister kommer

- Det blir en uke med diverse workshops, konserter og forestillinger. Det kommer gjester av høy klasse, og anerkjente artister. De skal undervise studentene om dagen, og fremføre sine bestillingsverk på kvelden. På åpningsdagen er det Jan Bang og Bendik Hofseth som skal fremføre sine bestillingsverk, forteller dekanus Gunnar Horn ved Fakultet for kunstfag.