Sørnett

Arveoppgjøret som gikk galt

Arveoppgjøret havnet på avveie.

Publisert:

Trønder-avisa melder om en sørlending som ble lurt av to rusmisbrukere til å føre over en arv etter konas avdøde mor. Hendelsen skjedde i fjor sommer. Noe av arven skulle til en kvinne i Nord-Trøndelag. Det var mange tilfeldigheter som gjorde at dette gikk galt. Arvesummen var på 687.870 kr.

Både navn, nummer og dialekt stemte. Vi var helt sikre på at vi snakket med rette personen, sier sørlendingen til Trønder-Avisa.

Da mannen prøvde å få tak i kvinnen som var rettmessig eier av pengene, hadde det seg slik at det var en rusmisbruker som tok telefonen. Da de spurte om å få tak i kvinnen, sa rusmisbrukeren at hun lå og sov.

Vi gikk fem på, og det er veldig bittert. Min kone må nå overføre sin del av morsarven til kvinnen som skulle hatt pengene de to rusmisbrukerene fikk, sier sørlendingen til Trønder-avisa.

Saken ble oppdaget av vedkomne, da kvinnen som rettmessig skulle ha pengene lurte på hvor de ble av. Saken ble politianmeldt til Kristiansand politistasjon. Rusmisbrukerene ble dømt for grovt underslag i Inderøy tingrett og måtte betale hele beløpet tilbake, samt 5 måneders fengelsstraff.