Sørnett

ATP gir Kjevik full støtte

Dekker behovene: Areal- og transportutvalget mener Kjevik dekker de regionale behovene. Foto: Avinor

Dekker behovene: Areal- og transportutvalget mener Kjevik dekker de regionale behovene. Foto: Avinor

Areal- og transportutvalget gir sin fulle støtte til Kristiansand lufthavn. Uttalelsen gir delte meninger.

Publisert:

Areal- og transportutvalget i kristiansandsregionen kommer med en høringsuttalelse til Nasjonal Transportplan, der det kommer frem at en samlet landsdel står bak Kristiansand lufthavn, Kjevik. Utvalget mener at Kjevik er egnet til videre utvidelser. Dette skriver Vest-Agder Fylkekommune på sine hjemmesider.

[img65887_2RS]

Lufthavnsjefen ved Kjevik enig
Lufthavnsjef på Kjevik, Thomas Langeland, er helt enig i uttalelsen fra utvalget.

- Det er helt riktig at Kjevik dekker regionens behov. Flyplassinfrastrukturen er absolutt dekkende, slår Langeland fast overfor Sørnett.

Langeland ved Kjevik svarer også kort og bestemt på spørsmålet om Kjevik er rustet for en videre vekst.

- For all del, sier lufthavnsjefen, før han fortsetter.

- Dette er noe vi også må jobbe videre med, blant annet ved å utvide terminalen, sier Thomas Langeland, lufthavnsjef på Kjevik til sornett.no.

I uttalelsen fra ATP-utvalget pekes det på at staten, ved Avinor, sikrer og satser på flyplassen. Forøvrig uttales det at veistrekningen fra E18 til Kjevik er viktig for å knytte transporten i regionen sammen.

- Kjevik kan bli boliger
Odd Austarheim, som er daglig leder på Gullknapp flyplass i Arendal, er uenig i utvalgets uttalelse.

[img65887_3RM]

- Flybransjen satser på større og større fly, og derfor vil våre rullebaner som skal bygges opp mot fire kilometer, være bedre egnet, mener Austarheim.

Den daglige lederen på flyplassen i Arendal har et annet forslag.

- Personlig synes jeg det hadde vært smart av Avinor å kjøpe opp Gullknapp, og satse på en storflyplass der. Kjevik er et fantastisk område for boliger, så jeg synes de heller skal satse på det, sier Austarheim ved Gullknapp.

Den daglige lederen for Arendal flyplass vil likevel legge til at Gullknapp ikke kan konkurrere politisk med utvalg som ATP.

- Vi jobber bare trofast videre med vår private kapital. Vi jobber i det stille, så vil tiden vise, avslutter Austarheim.