Sørnett

Av fansen – til fansen

Sørnett har tatt en titt på Blue Mountain State: The Rise of Thadland.

Publisert:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ePExeW5gWMM[/youtube]

Det har blitt en trend å avslutte serier med en halvannen time lang film de siste årene. Noen ender opp som store suksesser som 21 Jump Street, noen ender som skuffelser som The A-Team, og noen klarer å opprettholde verdiene fra den orginale serien som Sex and the City og Entourage.

Blue Mountain State var serien som videreførte verdiene fra de åtte American Pie-filmene, der det meste handlet om den lyse siden av livet på college. For de som ikke er kjent med serien følger den en festglad Alex Moran (spilt av Darin Brooks), fotballagets quarterback. Gjennom serien blir du godt kjent med fotballaget, og mest av alt legger du merke til deres kaptein, Thad Castle (spilt av Alan Ritchson).

Filmens handling går ut på at Alex Moran blir eieren av The Goat House, fotballspillernes hus, etter at Thad Castle nå har blitt profesjonell fotballspiller. Til deres fortvilelse blir huset lagt ut til auksjon av skolens rektor, og Alex må finne en måte å beholde huset. Hvem spør han? Ingen andre enn den tidligere kapteinen som nylig signerte en 50 millioner dollars kontrakt. Thad går med på å kjøpe huset, på én betingelse - The Rise of Thadland.

Filmen i seg selv kjemper nok ikke om Oscar-nominasjoner, men den gir fansen akkurat det de ønsket seg. En skulle ikke tro at en serie om fotballspillere som liker å feste skulle ha så mange fans, men filmen samlet inn nærmere to millioner dollar på sin Kickstarter-kampanje, fra over 20.000 generøse fans. Kun 24 timer etter at filmen ble sluppet direkte på video var den også på toppen av listen over de mest kjøpte filmene på iTunes.

For fansen vil denne filmen være en perfekt avslutning på serien. Det er også godt gjort at de har fått med to av de tidligere medlemmene av serien, Page Kennedy og Sam Jones III, med på lasset. I tillegg til de gamle og gode er også Jimmy Tatro (kjent fra 22 Jump Street og Grown Ups 2) med i filmen. Hans karakter Dickdawg er Thad Castles livvakt og søskenbarn. Tatro leverer komedie-gull fra start til slutt og er med på å gi noe nytt til det velfungerende grunnlaget som var fra før av.

Filmen følger også seriens grunnverdier meget godt, men den er langt ifra perfekt. Alan Ritchson, som er den store stjernen i filmen var også med på å skrive filmen, noe som merkes. Til tider blir det veldig mye av Ritchsons karakter i filmen, noe som ikke var tilfellet i serien, der det meste handlet om det som skjedde rundt Alex Moran. I tillegg brytes én viktig regel når det kommer til spin-offs - orginalsoundtrack-et "Hell Yeah" av Rev Theory fra serien er ikke med i filmen.

Alt i alt er dette en meget god film for fansen, men den ikke perfekt. Likte du serien kommer du garantert til å like filmen. Det holder til terningkast fire fra Sørnett.