Sørnett

Avfeier Rema-anmeldelsen

Kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin. Foto: Pressefoto KIWI Norge

Kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin. Foto: Pressefoto KIWI Norge

Rema har tatt matvarekrigen til et nytt nivå når de anmelder konkurrentene for ulovlig søndagshandel. Kiwi og Joker er trygge på at deres søndagsbutikker følger lovene.

Publisert:

[faktaboks]

– Våre butikker skal følge gjeldende regelverk. Når det gjelder anmeldelsen så har ikke vi mottatt den enda. Vi skal sette oss inn i anmeldelsen når vi får den. Dersom det skulle forekomme avvik vil vi selvsagt rette dette, selv om vi er trygge på at vi drifter innenfor gjeldende regelverk, forteller kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin.

Kommentarene kommer etter at Rema 1000, med Ole Robert Reitan i spissen, anmeldte 120 norske butikker for å holde søndagsåpent urettmessig. Reitan hevder at de bryter regelen der butikker ikke får holde søndagsåpent dersom samlet salgsflate overstiger 100 kvadratmeter.

– Vi ønsker å finne ut om myndighetene har tenkt til å håndheve dagens lovverk eller om det er fritt fram for å bryte det. Vi opplever av at vår største konkurrent, NorgesGruppen, bryter loven i mange av sine butikker, fortalte Reitan til NRK.

Kiwi Vågsbygd Senter er én av de to Kristiansand-butikkene som har blitt anmeldt, men Arvin presiserer at butikkene ikke er avhengige av å ha åpent på søndager.

– Ingen av våre søndagsåpne butikker er avhengige av søndagshandelen, og søndag er en dyr dag å holde åpent. Søndagsåpent er mer et tilbud vi ønsker å ha ovenfor kundene våre, fordi vi ønsker å ha de beste åpningstidene, forteller hun Sørnett.

– Er innenfor dagens lovverk

Den andre lokale butikkjeden som har blitt anmeldt i Kristiansand, er Joker på Tinnheia. Nettredaktør og informasjonsansvarlig, Anette Grønby Rein, forteller i likhet med Arvin at deres butikker følger reglementet.

– Vi mener at våre søndagsåpne butikker er innenfor dagens lovverk. Nå må vi vurdere hver enkelt anmeldelse og se om det er noe vi kan kritiseres for. Hvis det skulle vise seg å være kritikkverdige forhold, må vi rette på det, forteller Rein.

Rein forteller at de nå følger opp samtlige butikker.

– Vi har innhentet juridisk ekspertise for å gjennomgå gjeldende lovverk, og vårt driftsapparat følger opp samtlige butikker for å sikre at det ikke forekommer avvik, avslutter Rein.

Av de 120 anmeldelsene var hele 47 rettet mot Joker-butikker rundt om i landet, og hele 94 anmeldelser var rettet mot butikker eid av NorgesGruppen ASA.