Sørnett

Bankterminaler takler ikke ny funksjon

Øverst er et eksempel på hvordan de nye kortene til Sparebanken Sør ser ut. Under har vi et eldre kort, uten det trådløse symbolet. Illustrasjonsfoto.

Øverst er et eksempel på hvordan de nye kortene til Sparebanken Sør ser ut. Under har vi et eldre kort, uten det trådløse symbolet. Illustrasjonsfoto.

Sparebanken Sør sender i disse dager ut nye kort som er kontaktløse, men bankterminalene i butikkene på Sørlandet er ikke aktivert for det.

Publisert:

Når du får nytt bankkort fra Sparebanken Sør, står det et lite symbol i hjørnet. Banken vil hjelpe sine kunder til å ta et nytt steg mot det pengeløse samfunn. Problemet er at landets bankterminaler og betalingsautomater ikke er klar til å bruke de tjenestene som de nye bankkortene er tilrettelagt for.

[img137815_2RM]

– Det finnes noen terminaler rundt omkring i Kristiansand, i Kvadraturen og ved Sørlandssenteret, som i fremtiden har støtte for kontaktløse kort, sier produktansvarlig for kort ved Sparebanken Sør, Åge Mørkesdal.

Terminaler ikke aktivert

Selv om kortene er klare for det trådløse systemet, er ikke terminalene klare for dette bruket.

– Det er mange terminaler som har denne muligheten til å åpne for kontaktløse kort, men de er ikke aktivert og klare til bruk ennå, sier Mørkesdal.

Små summer

Det vil kun være mulig å gjøre en transaksjon på inntil 200 kroner. Dette for å hindre misbruk hvis man mister kortet. Når man har brukt 600 kroner må man på nytt sette kortet inn med chippen, for å laste inn 600 kroner.

– Det er nok beregnet på små summer, som hvis man er i en kiosk, eller liknende, og skal handle. Også på plasser man ønsker at det skal gå fort i køen er det aktuelt, sier Mørkesdal.

Infrastrukturen er klar

Administrerende direktør for det nasjonale betalingssystemet i Norge, bedre kjent som BankAxept, Øyvind Apelland, sier til Sørnett at infrastrukturen for det nye kontaktløse bankkortet er testet og klart.

– Infrastrukturen er testet, og det gjenstår kun avklaringer med aktører i verdikjeden, forteller Apelland.

Han sier videre at når det er blitt avklart, er det mange terminaler som er klare for bruk.

– Brukerstedene må akseptere at deres terminaler slås på. Følgelig vil man kunne få en rask og bred markedsaksept i det øyeblikket formalitetene er klare, avslutter Apelland.