Sørnett

Barnefestival med for vanskelig tema

Ghassan Gharbawi er årets regissør for "Verden er vår"-festivalen. FOTO: Linn Løkken

Ghassan Gharbawi er årets regissør for "Verden er vår"-festivalen. FOTO: Linn Løkken

I løpet av fire dager har nesten 80 barn og unge skapt en forestilling som ble vist på Samsen kulturhus torsdag kveld. Arrangementet, som går av stabelen for femte året på rad, er i regi av “Verden er vår” i samarbeid med blant annet FN-sambandet. Årets tema for forestillingen var “Kreativ problemløsning”, noe viste seg å være for vanskelig for barna å definere, og arrangøren må vurdere et enklere tema for neste år.

Publisert:

 

Nesten hundreprosent vellykket
- Det gikk kjempefint! Helt fantastisk faktisk! Forestillingen var overraskende bra, det var en suksess, konstanterer regissøren for forestillingen Ghassan Gharbawi. Salen skal ha vært helt full med foreldre som måtte stå i døren for å få med seg showet i går kveld. Selv om alt gikk som planlagt under fremvisningen av barnas kreative produkter, var det ikke alt som gikk like knirkefritt.
- Vi merket underveis at årets tema "kreativ problemløsning" var et litt for voksent tema. Barna trenger noe mer konkret å forholde seg til, sier Gharbawi. Han opplyser om at veilederne for de ulike verkstedsgruppene nå må samles for å snakke om hvordan de kan tilrettelegge alt enda bedre for barna:
- Til neste år må vi nok vurdere noe enklere, for eksempel slik vi har hatt tidligere år som "fattigdom". Vi skal ha møter og diskutere dette nærmere til uken.

 

Flere forslag
Flere av de unge ble spurt om hva "Kreativ problemløsning" betydde for dem, men alle hadde èn felles nevner; ingen visste helt hva det var. Men blant annet på sirkusgruppen kom det inn forslag til hva det kunne gå ut på:

[img22275_2LM]

- Vi har fått inn flere forslag, noen har for eksempel foreslått at hvis en leker med en diablo, og mister den i bakken, så kan en annen hjelpe han med å hente den og gi den tilbake til han. Det er jo en kreativ løsning på problemet, sier veilederen for sirkusgruppen Geir Berge Ottersen. Han er også i den oppfatning om at årets tema ikke var så enkelt for barna å fange opp, og er klar på at noe må endres
- Absolutt, det må vi gjøre noe med til neste år, sier Ottersen.