Sørnett

Betaler til tross for streik

NÅR KATTEN ER BORTE: Danser ikke Bjørg Ludvigsen på bordet. Hun betalte parkering tiltross for parkeringsvakt-streik. FOTO: Simen Waagsether

NÅR KATTEN ER BORTE: Danser ikke Bjørg Ludvigsen på bordet. Hun betalte parkering tiltross for parkeringsvakt-streik. FOTO: Simen Waagsether

- Om jeg skal være helt ærlig kunne jeg nok kanskje droppet å betale, sier Bjørg Ludvigsen. Hun var en av mange som betalte for parkering til tross for redusert bemanning hos Kristiansand Parkeringselskap KF.

Publisert:

Når 18 organiserte parkeringsvakter i Kristiansand streiker, medfører dette redusert bemanning. Selv om det er færre vakter ute i gatene, betyr ikke dette at det er fritt frem for ulovlig parkering.
- Jeg tror folk respekterer skiltingen i byen. Det er viktig å påpeke at all skilting gjelder som normalt, og at politiet har makt til å håndheve at dette skjer, sier Ole Jacob Rynning Tønnesen fra Kristiansand Parkeringselskap KF.

Tønnesen påpeker at det vil være kontroller selv om streiken hindrer flere arbeidere å gå på jobb.
- Det vil være begrenset bemanning, men vi skal klare å opprettholde driften, sier Tønnesen til Sørnett.

Bjørg Ludvigsen var en av flere som betalte for parkering i dag.
- Jeg er for streiking, synes det er en viktig rett. Men jeg vil nå betale uansett.

Alf Børge Tønnesen betalte også, for å være på den sikre siden.
- I tilfelle noen kommer, så betaler jeg uansett. Men, hadde jeg vært full av faen hadde jeg nok droppet det.

Å være parkeringsvakt har lenge vært kjent som en av de mest utakknemlige jobbene i samfunnet, men Tønnesen håper dette fokuset vil endre seg.
- Det er klart at noen har et dårlig forhold til oss, men vårt fokus ligger på å tilrettelegge for tilgjengeligheten i byen. Ingen drar til byen for en bot, og jeg tror at når folk får tenkt seg om så vil de forstå at vi gjør en viktig jobb, avslutter Tønnesen.