Sørnett

Bevarer den Afrikanske villmarken

Tal Manor, Angela Sheldrick Personal Assistant

Tal Manor, Angela Sheldrick Personal Assistant

For rundt 30 år siden var det tre millioner elefanter i Afrika. Nå er det mindre enn 400 000 elefanter igjen på grunn av krypskyttere og tørkeperioder.

Publisert:

DSC_1496The David Sheldrick Wildlife Trust har satt som mål å gjøre noe med dette og jobber hardt for å bevare den Afrikanske villmarken og jobber spesielt med elefanter.

Hvert år tar de inn elefantbarn, som enten har mistet foreldrene på grunn av krypskyttere eller på grunn av tørkeperioder.

Ifølge Tal Manor, Angela Sheldrick Personal Assistant, har de frem til nå i år reddet 53 elefanter. 28 av disse elefantene døde.

- Elefantene som blir funnet av oss er veldig heldige, det er svært få elefanter som har mistet foreldrene som i det hele tatt blir funnet.


De tar vare på elefantene ved å ha mennesker som passer på de 24 timer i døgnet helt til de er to og et halvt år gamle, og de må gi elefantene melk hver tredje time.

- Denne melka er en morsmelkerstatning som er en spesial miks fra England. Flere elefanter dør også på grunn av at folk gir de ku melk, noe som elefanter ikke tåler på grunn av fettet i melka.


Elefantbarna er stort sett ute i bushen sammen med passerne sine, utenom natten hvor de sover inne på plassene sine. På hjemmet får de også besøk av folk som kommer og ser på dem en halvtime om dagen. Dette gjør de for å vise omverdenen hva slags skade som skjer. Hvor mange elefanter som blir rammet av krypskyttere hvert år. De gjør dette også som en inntektskilde slik at de kan fortsette å drive senteret. De vennes også gradvis til å være uten mennesker.

- På grunn av at de er så mye i de fri, og må finne mat selv, så klarer de seg helt fint når de blir sluppet ut i villmarken.


[nggallery id=23]