Sørnett

Binder fast renta etter ekspertråd

Solbjørg Sørensen, fungerende informasjonssjef i Lånekassen. Foto: Jannecke Sanne Normann

Solbjørg Sørensen, fungerende informasjonssjef i Lånekassen. Foto: Jannecke Sanne Normann

105.000 av lånekassens kunder lyttet til eksperter og bandt renta i oktober. Nå er fastrenta rekordlav.

Publisert:

- Grunnen til at så mange valgte å binde renta i oktober, var at økonomiske eksperter ga klare råd om dette. I desember var ikke rådene like tydelige. Noen av ekspertene spekulerte også i at rentesatsen kunne bli lavere i februar, noe de også fikk rett i, forteller Solbjørg Sørensen, fungerende informasjonssjef i lånekassen.

Ny mulighet til å binde renta

I desember valgte kun 4000 av lånekassens kunder å binde renta. Nå i februar er muligheten her igjen. Nå er imidlertid fastrenta rekordlav. De nye fastrentesatsene med virkning fra 1. mars ligger på 2,379 prosent for tre år, 2,575 prosent for fem og 3,162 for ti års bindingstid, ifølge lånekassens hjemmesider. Dette er en reduksjon på 0,3 prosentpoeng for tre og fem år, og 0,2 for ti års bindingstid.

Den flytende renta fortsetter å synke

Fram til 12. februar har omtrent 280.000 kunder mulighet til å binde renta. Neste mulighet vil bli 1. – 12. april. Hvordan disse satsene vil bli, er det imidlertid ingen prognoser for.

- Den flytende renta på sin side har vært synkende siden november 2011, og den vil fortsette å synke ut april måned, sier Sørensen. Mer enn det kan hun ikke si nå, men Lånekassen vil omkring 1. mars offentliggjøre den flytende renten for mai og juni.

Fra 1. mars vil den flytende renta ligge på 2,197.