Sørnett

Blomster, is og glede

BLOMSTERPIKE: Renate Myran jobber med blomster på torvet i Kristiansand FOTO: Kjetil Vataker Johansen

BLOMSTERPIKE: Renate Myran jobber med blomster på torvet i Kristiansand FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Stemningen i Kristiansand sentrum var god fredag, og flere hadde tatt en tidlig helg for å nyte finværet.

Publisert:

Tormod Olsen selger blomster på torget i Kristiansand sentrum, han ønsker sommeren velkommen.

- Det er en takknemmelig jobb jeg har, og det er utrolig deilig nå som sommeren kommer, sier Olsen

Han, og hjelperen Renate Myran merker stor forskjell fra dag til dag, både når det gjelder humøret på kundene og på omsetningen.

- En regnfull dag i forhold til en solfyllt dag, er som natt og dag forteller Olsen, før han hjelper en kunde med å stable blomstene hun har kjøpt på sykkelen.

Is i varmen
I dag hadde de aller fleste funnet frem sommertøyet. Gradestokken i kvadraturen viste 22 grader midt på dagen i dag, og solen varmet godt. Smilene satt løst blant de som hadde valgt å ta turen ut i markensgate, mange av dem med en is i hånden.

Softis er en sikker vinner i sommervarmen, og da sørnett.no tok en runde rundt i byen for å høre hvordan salget gikk, ble svaret som ventet. Det ble solgt is i massevis.

[img19963_2RS]

Øystein Hagel Pedersen var en av dem som var på jobb i sommervarmen, han selger is, pølser og brus i kiosken i Tordenskjoldsgate. Selv om han selger mest pølser hele året, merker han at sørlendinger også er glad i is på varme dager.

- Jeg er veldig glad i sommeren, og omsetningen er jo så klart mye høyere om sommeren enn om vinteren. I tillegg har vi lenger åpningstider, sier Pedersen.

Også på bystranda begynte det å samle seg en del mennesker. Det var tydelig at flere hadde tatt en tidlig helg i dag.

Godværet fortsetter
I følge yr.no kommer været til å holde seg igjennom helgen. Både lørdag og søndag er det meldt delvis skyet og varmt, med temperaturer opp imot 20 grader midt på dagen.