Sørnett

Bra bibliotek og kulturskole

Skoleelever fra Torridal barneskole på biblioteket. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Skoleelever fra Torridal barneskole på biblioteket. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Kristiansand regnes som den beste byen i Norge på kultur.

Publisert:

 

Biblioteksjef ved Kristiansand bibliotek, Anne Kristin Undlien er positiv til rangeringen, og sier at biblioteket har en rekke tilbud for barn og unge, blant annet leseeprosjekter for barn og unge i grunnskolen. Det har tidligere vært et samarbeid med norskopplæringen i Kristiansand, og Undlien understreker at leseprosjektene på biblioteket er et viktig grep i opplæringen av barn og unge.

- De siste årene har statlige midler gått til å støtte samarbeid med blant annet Kongsgård skolesenter, hvor bibliotekopplegget skal gjøre det lettere å lære innvandrere norsk, forteller Undlien. Disse statlige midler er bevilget til et treårig prosjekt, biblioteket søker jevnlig om slike prosjektmidler for å kunne tilby best mulig bibliotekstjenester.

Kristiansand er rangert på topp av alle store norske byer i kulturrapporten for 2011. Det er flere faktorer som avgjør rangeringen, blant annet antall kunstnere, antall sysselsatte i kultursektoren, antall museer. Musikk, kino, bibliotek, scenekunst, kulturskole, den kulturelle skolesekken, statlige kulturtilskudd og deltakelse i det frivillige organisasjonslivet er andre faktorer som spiller inn.

En annen som jubler for resultatet er rektor ved Kulturskolen i Kristiansand, Vidar Hartveit. "Det er flott. Supert!"

Kulturskolen satser blant annet på undervisning i musikk og scenekunst.