Sørnett

Charter lokker mest

INSPIRASJON: Selger Renate Vikingsdal har mange spennende reisemål å friste med i årets kataloger. FOTO: Linn Løkken

INSPIRASJON: Selger Renate Vikingsdal har mange spennende reisemål å friste med i årets kataloger. FOTO: Linn Løkken

Fjorårets sommer svarte ikke til alles forventninger, og den kalde vinteren får ikke kristiansanderne til å lengte mindre etter reiser til sydligere strøk.

Publisert:

- Folk ønsker å komme seg ut av kulden og de betaler det de må betale. Det er mange restplasser ute og går, men det begynner å bli tomt nå, forklarer Renate Vikingsdal, selger ved Ticket Feriereiser.

Hun legger til at de merker at kundene er mer fleksible med reisetidspunkt nå enn før, noe som igjen fører til at restplassene har blitt så populære. Likevel er det mange som tenker langsiktig også:

- De ønsker å sikre seg reiser i dette året, slik at de vet at de er garantert å få oppleve litt varme, sier Vikingsdal.

Det er flyavgangene fra Kjevik som er mest ettertraktet, og klassiske reisemål er fremdeles i tiden:

- Vi ser at Gran Canaria, Kreta, Kypros og Mallorca er populære destinasjoner. Når det gjelder hoppe-på-turer så ligger Kanariøyene øverst på listen, sier Vikingsdal.

Når det gjelder hvem som reiser, er ikke Vikingsdal  i tvil om hvem som har mest charterfeber:

- Alle! Det er barnefamilier, eldre og unge. Det er nok mest eldre som kommer innom oss og bestiller reisene sine, men vi ser også at barnefamiliene tar turen hit. Unge er kanskje flinkest til å bestille på nettet.

Lengden på ferieturene varierer, men det mest vanlige er 1-2 uker.