Sørnett

Containere tømmes for klær

Foto: fretex.no

Foto: fretex.no

I helgen ble to personer tatt på fersk gjerning av politiet i Grimstad når de lesset klær fra en Fretex-container og inn i en varebil. Bilen var stappfull med klær. Hos Fretex i Kristiansand synes de det er synd at folk forsyner seg av containerne.

Publisert:

-Det er synd fordi pengene vi tjener på salg av klærne går jo til Frelsesarmeen, sier Lena Brenno i Fretex Kristiansand. Selv har Brenno ikke opplevd noe særlig til graving i containere, men natt til søndag slo altså to litauere til i Grimstad. Og dette er ikke første gangen noe slikt skjer i området i år. Tilbake i august ble nemlig to personer pågrepet av politiet når de gravde i to containere på Hisøy i Arendal, og i mars ble to personer observert gravende på Lund Torv.

Skal være godt sikret

Sikringen av containerne skal være såpass bra at Brenno ikke skjønner hvordan tjuvene klarer å få fatt i klærne, og hun forteller at de røde boksene tømmes ofte.

– Når de er fulle ringer en alarm, og da skal de tømmes fortløpende, sier Brenno og legger til at containerne ofte er fulle, og at folk virkelig ønsker å gi klær til Fretex. Får de ikke solgt unna alle gavene her til lands, selges det videre til andre land.

 

Når noen putter poser med klær i de røde boksene, blir de Fretex’ eiendom, og det er derfor straffbart å forsyne seg av disse.