Sørnett

Dårlig økonomi ved MhG rammer fredskorpsere.

Mediehøgskolen kutter fredskorpsengasjement på grunn av dårlig økonomi

Publisert:

- Jeg syntes dette er leit, det er en spennende utveksling som gir mye inn til vårt miljø på skolen. Vi mister viktige perspektiver som man kan bruke i dagens flerkulturelle samfunn i Norge, sier administrativ leder for Mediehøgskolens kurs- og kompetansesenter, Pamela Melhus.

Liten økonomisk avkastning

- Realiteten for fredskorpsprosjektet er at man har ikke lengre anledning til å ta på seg et prosjekt som ikke har inntjening. Det er mye mer arbeid enn vi får dekning for. Dette er dumt for skolen, men man må tenke det er bedre å kutte det ut enn å fortsette og ikke gjøre det ordentlig. Vi har nok heller ikke vært flinke nok til å utnytte den ressursen vi har fått til skolen fra Afrika, forteller administrasjonsleder ved Mediehøgskolen Gimlekollen (MhG), Ingar Hjelset.

Kvinneradio og jungeltelegraf

 MhG har i flere år hatt et samarbeid med NRK P2, jungeltelegrafen. Journalister fra hele Norge har blitt utvekslet til Afrika i regi av Fredskorpset. Journalister med spesiell interesse for andre kulturer har fått muligheten til å jobbe i et annet land i et år, her har de har jobbet med kvinne- og mediespørsmål i to ulike kvinneradioer.

Stor aktivitet i skolens kurs- og kompetansesenter har gitt mulighet til denne utvekslingsavtalen. Melhus forteller at det er ledelsen som har valgt dette kuttet på grunn av skolens økonomiske utfordringer med budsjettet for 2011.

- Vi får ikke ha en medarbeider med en annen kulturell bakgrunn i vårt miljø som kan gi innspill til våre studenter, det blir et stort tap for Mediehøgskolen, konkluderer Melhus.