Sørnett

Derfor sletter venner deg fra Facebook

Foto: Lasse Eid Berntsen

Foto: Lasse Eid Berntsen

Har du mistet Facebook-venner i det siste? Grunnen kan være såre enkel.

Publisert:

Bryter vennskap
I det siste har det vært registrert mange “brutte vennskap” på Facebook. Er du en av dem som har mistet en venn eller to fra vennelista?
Grunnen kan være meget enkel. Hvis du er en av dem som oppdaterer statusen din med hver minste lille ting du foretar deg kan det hende at dine venner rett og slett blir lei av deg. Dette gjelder også hvis du for hundrede gang proklamerer at du skal støvsuge eller har tatt ut søpla.

Forskere ved universitetet i Denver har nemlig funnet ut at den viktigste årsaken til å folk dumper deg som Facebook-venn er nettopp kjedelige eller hyppig repeterte statusoppdateringer.

- Forskere bruker mye tid på å forske på hvordan man treffer nye mennesker på nett, men lite er kjent om hvordan disse vennskapene ender, forklarer Christopher Sibona, som skal publisere sin forskningsrapport i Januar. Sibona har funnet ut mye om hvordan folk bryter vennskapet på Facebook ved å intervjue 1500 brukere av nettstedet.

Sibona har også funnet ut at 57 prosent av personene som endte et facebook-vennskap gjorde det på grunn av handlinger på Facebook og ikke I det virkelige liv.

Faksimile: Facebook.com

Kilde: ITavisen.no