Sørnett

Drapstrusler stoppet kamp

I fotballkampen mellom Vigør og Hauketo IF på Gimletrolls Expertfestival, kokte det over for Oslo-lagets 16-åringer. Etter å ha mottatt sitt andre røde kort for kampen, gikk de til angrep på dommeren.

Publisert:

Spillerne skal ha kommet med både drapstrusler og trusler om juling.- Jeg opplevde hele situasjonen som veldig dramatisk. Det ble mye bråk rundt hver eneste duell i kampen. Da de fikk sitt andre røde kort, kokte det helt over for de. Gjennom hele kampen haglet det med stygge trusler, sier Vigør G16-trener, Per Ivar Abrahamsen til fvn.no.

Kampen måtte til slutt avsluttes. Det førte likevel ikke  til at situasjonen roet seg. Foreldre måtte inn på banen for å beskytte barna sine, og Haketo-spillerne truet med å komme etter Vigør-spillerne på cupfesten senere på kvelden.

Leder i fotballstyret til Hauketo, Bjørn Persson, var selv tilstede på Expertfestivalen, men han så ikke den aktuelle kampen. Nå tar han selvkritikk på at de lot en 18-årig trener ha ansvar for laget alene.

- Vi har spillere som har problem med munnbruk og et språk som ikke passer seg. Disse mangler et filter som stopper det som ikke skal komme ut av munnen. Jeg skjønner godt at dommeren har reagert på det som har skjedd, sier en selvkritisk Persson til fvn.no.

Det har nå blitt sendt en dommerrapport til Agder fotballkrets. Det er opp til de hva som skjer videre i saken.

- I ettertid av episoden har Hauketo-spillerne gitt en unnskyldning til dommeren. Spillerne angret veldig på det som skjedde. Det har også blitt sendt en dommerrapport på hendelsen til fotballkretsen, forklarer daglig leder Steinar Pettersen i arrangørklubben Gimletroll til fvn.no.