Sørnett

Enkeltrom for to

St Josephs hospital foreslås nedlagt og solgt. Langtidsplassene blir da erstattet med korttidsopphold på Valhalla og antakeligvis Kløvertun. (Foto: Linn Johansen)

St Josephs hospital foreslås nedlagt og solgt. Langtidsplassene blir da erstattet med korttidsopphold på Valhalla og antakeligvis Kløvertun. (Foto: Linn Johansen)

Rådmannen vil kutte alle de 13 langtidsplassene på St. Josephs Hospital og selge bygget. Samtidig vil han øke antall plasser på Valhalla.

Publisert:

Dersom forslaget i handlingsplanen går gjennom, vil brukerne på St Josephs flyttes til langtidsopphold andre steder, men antall plasser vil kompenseres med flere korttidsplasser på Valhalla og antakeligvis Kløvertun.

Da må enkeltrom omgjøres til dobbeltrom.

Enhetsleder for Valhalla omsorgstjeneste, Inger Fjermeros, sier at en slik løsning ikke er ideell.

- Selvfølgelig er det best med enkeltrom. Slik vil det alltid vært, sier hun, men påpeker at innsparingstiltak nå er et nødvendig grep å ta:

- Tjenesten vi har på Valhalla er ikke en boligtjeneste, men et korttidstilbud. Derfor kan det i noen tilfeller fungere med dobbeltrom.

Fjermeros vil enda ikke si noe om hvor mange flere brukere hun kan ta imot på Valhalla, men lover at hun vil gjøre sitt beste for å gjøre løsningen best mulig for brukerne.

- Vi må først gå gjennom utredningen skikkelig, per i dag er ingenting bestemt, sier hun.

Hun påpeker at det vil bli en utfordring å gjøre løsningen med dobbeltrom best mulig for brukerne, men tror at det i noen tilfeller kan være hensiktsmessig.

- Vi må klare å sette sammen på en god nok måte, slik at de som kommer i dobbeltrom kan få utbytte av det.

Hun påpeker avslutningsvis at de har mange forskjellige typer brukere på Valhalla, hvorav noen kan profittere på å havne på dobbeltrom, mens denne løsningen kan ødelegge for andre.

- Det viktigste er helt klart at vi får satt sammen på en riktig måte.

Dersom forslaget går gjennom, og St Josephs selges, vil noe av midlene brukes på økt bemanning på de andre aktuelle institusjonene. Andre midler vil også bli brukt i samme sektor, på blant annet kompetanse, innovasjonstiltak og utviklingsarbeid. Samtidig vil også hjemmetjenester som hjemmesykepleie, -hjelp, omsorgslønn og brukerstyrt personlig assistanse, øke med nærmere 20 000 kroner de fire neste årene.