Sørnett

Er du forberedt på vinterføret?

Rune Kallevik er fornøyd med at sesongen har utvidet seg. Foto Magnus Arnkværn

Rune Kallevik er fornøyd med at sesongen har utvidet seg. Foto Magnus Arnkværn

Mange venter til aller siste stund før de børster støvet av vinterdekkene i garasjen. Dette straffer seg hver høst.

Publisert:

Rune Kallevik ved Vianor i Kristiansand deler sørlendingene i to grupper når det kommer til dekkskifte. De som ofte er ute og farter på fjellene til Østlandet der det er kaldere, og de som venter til aller siste mulighet.

- Du har alltid de som kommer i siste liten, men det virker som om folk har blitt flinkere til å være føre var.

Flere tilbyr dekkhotell
Flere verksteder og dekkforhandlere tilbyr nå dekkhotell i tillegg til fullt dekkskifte. Der du kan lagre dekkene dine over vinteren eller sommeren for å slippe at de tar opp masse plass i garasjen din.

- Det er en gunstig løsning for begge parter. Vi kan se på dekkene når det nærmer seg tiden for å skifte, og kommer så med anbefalinger om eieren bør vurdere å kjøpe nye dekk.

Kallevik har ingen personlig mening om hvorvidt en bør kjøre med pigg- eller piggfrie dekk.

- Det viktigste for oss når en kunde reiser herfra er at personen føler seg trygg bak rattet. Om det er med eller uten pigger er opp til sjåføren selv.

Sesongene utvider seg

Det er ikke lenger noe enormt trykk akkurat idet snøen kommer, slik som det var før. Mye kan skyldes medias fokus på nettopp det å være føre var.

[img46561_2RM]

- Selvom vi oppbemanner nå ser vi tydelige tegn på at sesongen har utvidet seg. Det er folk som drar mye til fjellet, for eksempel til Hovden, eller som pendler til innlandet. Det er de som er tidligst ute.

Kallevik tror den viktigste grunnen til at de har fått mer å gjøre er at den gjennomsnittlige bileier ikke lenger tar seg tid til å skifte dekk selv. Samtidig blir bilene mer og mer tekniske, noe som kan være med på å skremme privatpersonene fra å gjøre det selv.

- Du har fortsatt de som liker å sysle med dette selv, men dagens ungdom har andre interesser en bil. Det gir oss mer å gjøre.

Godt forberedt

Bjørg Thorild Johnsen har allerede forberedt seg på vinteren og at veiene vil bli glatte. Johnsen har valgt å kjøre med piggfrie vinterdekk.

- Jeg har valgt å kjøre med piggfrie fordi det gjør det lettere å bytte tidlig, i tilfelle det skulle bli glatt en morgen.

Hos Johnsen bytter de dekkene hjemme.

- Det er det mannen min som gjør, sier hun.

[img46561_3LS]

[sniplet faktaboks]