Sørnett

Er misfornøyde med nye e18

Selv om den nye e18-strekningen mellom Grimstad og Kristiansand bare er et halvt år gammel, er lastebilsjåførene misfornøyde med asfalten. Dette melder Nrk Sørlandet på sine nettsider.

Publisert:

– Der er sprekker i veien, og deler av asfaltdekket er borte etter bare kort tids bruk. Det gjelder visse partier av veien, ikke hele E18. Du skulle nesten tro veien var 12 år gammel allerede, sier Kai Nilsen til Nrk Sørlandet. Han er en av lastebilsjåførene som ofte kjører på den nylig asfalterte veien.

Norges lastebileierforbund forteller at de har mottatt en rekke henvendelser fra irriterte og frustrerte lastebilsjåfører som klager på dårlig veidekke. Forbundet kan også fortelle at vanlige sjåfører ikke merker mye til problemet, men at deler av strekningen er er en påkjenning for lastebilsjåførene.  

Lars Gunnar Nag i Agder OPS har stått for bygging av veien, og kjenner til problemet. Han sier til Nrk Sørlandet at lite kan gjøres så lenge det er vinter og kaldt.
- Slik temperaturene er nå, er det ikke mulig å gjøre noe asfaltarbeid, forteller han, men legger til at når været blir mildere vil de følge opp entreprenøren som har lagt asfalten.