Sørnett

Et veldig bra tiltak

Kommuneoverlege Vegard Vige er strålende fornøyd med aksjonen på Havlimyra skole(Foto: Arkiv)

Kommuneoverlege Vegard Vige er strålende fornøyd med aksjonen på Havlimyra skole(Foto: Arkiv)

Sykkelaksjonen ved Havlimyra har både en helsemessig og miljømessig gevinst.

Publisert:

- Det er bare bra om enda flere blir med. Dette er noe vi må vurdere om er mulig å innføre i flere skoler. Jeg ønsker også enda bredere arbeid enn i dag for å få aktivisert ungdommen, sier Vige.

Et stort problem
Han mener lite aktivitet er en stor utfordring i dagens samfunn, men legger  til at mange likevel er flinke til å holde seg i aktivitet.

- Et av de største problemene i dagens samfunn er for mye stillesitting og et lavt aktivitetsnivå, spesielt når vi skal komme oss fra et sted til et annet. Da er det lett å ta bil eller buss istedenfor beina. Mange er allerede flinke til å gå eller sykle, men jeg håper flere nå kan ta etter Havlimyra skole og øke den daglige aktiviteten. Det er den som er viktig å få opp, presiser kommuneoverlege Vegard Vige.

Han mener skolen har et ansvar for økt fysisk aktivitet.

- Noe av det viktigste skolen kan gjøre, er å legge til rette for at elevene kan lære gode rutiner i det daglige. Gode vaner må etableres, og det er viktig å motvirke passivitet, understreker kommuneoverlege Vige.

Vi må motvirke passivitet

[img67762_2RM]

Miljøskole
Rektor Heidi Hauge Uldal er også fornøyd med aktivitetstiltaket FAU har satt i gang. Men hun påpeker i tillegg et annet viktig aspekt med 71 grader nord-aksjonen.

- Vi er en miljøsertifisert skole, og det innebærer også å reise miljøvennlig. Det er bra å ta beinene fatt i stedet for buss eller bil. Dette er et tiltak både for folkehelse og for miljøet, sier rektor Heidi Hauge Uldal.

Hun har likevel forståelse for at noen bor så langt unna at det ikke er mulig for dem å bruke andre transportmidler enn bil eller buss.

- Vanligvis regner vi med distansen til og fra skolen og all aktivitet i skoletida når vi registrerer tilbakelagt distanse. For elevene som bor for langt unna, er det lov å regne med det de sykler på fritida, sier Uldal.

Les også: Tråkker til mot 71 grader nord