Sørnett

Etterspurt tilbud for elever

Nina Sletten og Toby Tørressen. FOTO: Charlotte Volla

Nina Sletten og Toby Tørressen. FOTO: Charlotte Volla

Barn og unge er spesielt sårbare under samlivsbrudd. Samtaler i skolen kan hjelpe på veien videre.

Publisert:

 Vanlig, men vondt grupper har vært et tilbud for ungdom i 9. klasse på Haumyrheia skole siden 2004. I gruppene kommer ungdom som har opplevd skilsmisse sammen for å snakke og dele tanker seg imellom. Toby Tørressen og Nina Sletten holder prosjektet i gang på Haumyrheia. De mener begge at dette har vært, og er veldig positivt for elevene

- Samtalegruppene motiverer elevene til selv å ta tak og erfare at de har mulighet til å påvirke. Lojaliteten i gruppen er veldig viktig. Alt det fortelles om blir innad i gruppa. Det er deltakerne selv som er ekspertene og de blir ressurser for hverandre.

Hvordan informerer dere om møtene?

- Vi går rundt i alle klassene for å fortelle om samtalegruppene. På denne måten slipper elevene ubehagelige spørsmål om hvor de har vært da alle samlingene er i skoletiden. Det er også med to elever som før har deltatt for å fortelle om deres erfaringer.

For å delta må alle ha godkjennelse fra sine foresatte. Samlingene holdes åtte ganger hver vår med forskjellige metoder forteller Sletten

- Det er svært forskjellige ungdommer som deltar. Derfor har vi også et variert metodisk opplegg med blanding av film, musikk, øvelser og prat. Ingen elever blir presset til å si noe man ikke er klar for.

 

Responsen Kristiansand kommune har gitt prosjektet har hele veien vært positiv. Vanlig, men vondt har nå fått tildelt 150 000 kroner til videreutvikling. Andre skoler har også vist interesse for prosjektet.

Nøkkelord