Sørnett

Får penger til filmprosjekt

Spillbilde fra filmen "Unlikely Assassins" Foto: Joachim Løchbrandt. Fv. Ingrid Stenersen og Ulrikke Benestad

Spillbilde fra filmen "Unlikely Assassins" Foto: Joachim Løchbrandt. Fv. Ingrid Stenersen og Ulrikke Benestad

Aldri før har det kommet inn så mange søknader til Cultiva Ekspress Kunst før. De har avholdt årets femte tildelingsmøte. Av 36 søknader har hele 23 av prosjektene fått innvilget støtte. Denne runden var det samlede tilskuddsbeløpet på 296 000 kroner.

Publisert:

- Dette er flott! Vi har en godt utviklet idé, og vi trenger pengene for å få til et godt manus og førsteutkast, forteller en entusiastisk Ulrikke Benestad.

Av 36 søknader har 23 kunstnerspirer fått innvilget støtte fra Cultiva. Ulrikke Benestad (23) er av de heldige som nå får mulighet til å realisere sin filmdrøm.

[sniplet faktaboks]Cultiva legger vekt på at prosjektet er orginalt og at det kan tilføre Kristiansand noe nytt. Det må være synlig i eller på annen måte ha betydning for byen.

Benestad forteller at “Unlikely Assassins” er et actiondrama som handler om to jenter og deres jakt på identitet.

-Settingen i filmen vil være rundt Forsvaret og dreie seg om kjønnskvotering og debatten rundt det, sier den unge skuespilleren. Det koster penger å lage en film, og pengene fra Cultiva kommer godt med legger hun til.

Nills Olav Drivdal (19) er en annen fornøyd sørlending som får mulighet til å utvikle sitt prosjekt. Pengene han har fått skal han bruke til nytt album med “Evan Seleven”.

- Det er helt topp med 10 000 kroner. Det var ikke forventet, og det betyr at vi er ett skritt nærmere en ny plate, sier han når Sørnett snakker med han.