Sørnett

Færre dødsulykker i trafikken

ILLUSTRASJONSFOTO: NICOLAI OLSEN

ILLUSTRASJONSFOTO: NICOLAI OLSEN

Antallet dødsulykker på veier i Vest-Agder er mer enn halvert sammenlignet med i fjor.

Publisert:

- Det er jo selvsagt kjempeflott at færre er drept hittil i år i forhold til i fjor, men samtidig er det to måneder igjen av året, og tall kan lett forandre seg, forteller Kjell Stangborli, overingeniør og trafikksikkerhetskoordinator i Statens vegvesen region Sør.

Hittil i år har fire personer mistet livet på veier i Vest-Agder. I fjor var tallet 11. Gjennomsnittet på antall drepte i drepte i trafikken i Vest-Agder per år har pleid å ligge på cirka 12.

- I 2005 var det kun fem som døde i trafikken i Vest-Agder, så vi kan jo håpe at i år blir et lignende år. Vi hadde også en såkalt svart måned for noen år siden hvor tallet på antall drepte steg betraktelig i desember. Derfor er jeg ofte litt skeptisk til å slå meg til ro med et lavt tall før året er omme, forklarer Stangborli.

Vest-Agder skiller seg ut med tanke på kjønn og dødsulykker. På landsbasis var 12 av de 15 drepte menn. I Vest-Agder derimot er det to kvinner og to menn.

- I og med at dette ikke er store tall, vil jeg tro at det er tilfeldig at halvparten er menn og halvparten kvinner, avslutter Stangborli.

Alle tallene er hentet fra tryggtrafikk.no.