Sørnett

Fikk prøve seg i rettsalen

Lag to klar for fremlegg av sluttprosedyren. Foto: Marita Dæhlin.

Lag to klar for fremlegg av sluttprosedyren. Foto: Marita Dæhlin.

For andre året på rad arrangerte linjeforeningen Justitius prosedyrekonkurranse for jusstudentene på UiA. I går var det finale.

Publisert:

Siden 25 april har jusstudentene kriget om seieren i Sørlandets prosedyrekonkurranse. I den fiktive rettsaken, som omhandlet arv- og familierett, måtte de to lagene føre prosedyren for sin part.  [faktaboks]

Paragrafer, sitater og tungt stoff kom i fleng, så for de som ikke studerer jus var det vanskelig å holde følge. De to lagene hadde forberedt seg godt, med god hjelp fra mentorene sine. Advokatfirma Tofte DA er en av samarbeidspartnerne til Justitius. Advokater fra firmaet stilte opp som mentorer for finalelagene, som hjalp til med å klargjøre prosedyrene.

I år var Erik Eriksen og Sven Farbrot mentorer under prosedyrekonkurransen. De mener konkurransen er en god øvelse, og sier det er viktig å få i gang studentene så de er forberedt på hvordan en ekte rettsak foregår.

[img160763_2LM]

Begge lag hadde gode prosedyrer, men det var bare et lag som kunne vinne. Etter litt tenketid kom fagdommerne fra Kristiansand Tingrett frem til at det var laget fra kull 2014 som stakk av med seieren!

Faktumet ble skrevet av Tone Skranefjell fra Sørlandsadvokatene. Klikk inn her for å lese hele saken.