Sørnett

Flere natteravner i Kristiansand

Kjartan Myklebust håper mange fortsetter å melde seg som natteravner også utover i julebordsesongen. (Arkivfoto: Eskil Fossum Olsen)

Kjartan Myklebust håper mange fortsetter å melde seg som natteravner også utover i julebordsesongen. (Arkivfoto: Eskil Fossum Olsen)

I Oslo har over 200 nye natteravner meldt seg i løpet av den siste uken. Også i Kristiansand merker natteravnene en økning.

Publisert:

Leder i Natteravnene Kristiansand, Kjartan Myklebust, forteller om en stor økning i antall natteravner den siste måneden.

- Etter katastrofemånedene august og september satte vi i gang en kampanje på byens skoler, hvor vi oppfordret både foreldre og ansatte til å engasjere seg, sier han.

- Det kan være en av grunnene til at vi nå er så mange flere. I tillegg kan den dramatiske situasjonen i Oslo være en faktor.

Resultat av mediedekning

Denne uken har det blitt levert anmeldelser om fem voldtekter som skal ha funnet sted bare nå i helgen.

Hittil i år er det registrert over dobbelt så mange voldtekter som i hele fjor til sammen, skriver vg.no

- Slike saker får mye oppmerksomhet i mediene, og da tenker folk mer over det. De får kanskje en litt annen forståelse av hva som kan skje også her i byen, sier han.

- Når vi er ute på vakt treffer vi ofte bekymrede mennesker på vei hjem fra byen. De lurer på om det egentlig er trygt i Kristiansand.

Langt flere

I september var det mellom fire og ni natteravner hver lørdag. Hittil i oktober ligger tallene på mellom 15 og 25.

- Også førstkommende lørdag har vi fått signaler om at mange skal gå. Jeg tror vi det i alle fall blir over 20, sier Myklebust.

Nå er det viktig for han at de nye natteravnene fortsetter å gå vakter.

- Snart er det julebordsesong, og vi satser mye på. Så ja, jeg håper de gode tallene holder ser, sier han.