Sørnett

Flere sedelighetssaker i Agder enn før

I Agder politidistrikt ble det i 2018 registrert 420 sedelighetssaker. Dette er en økning på 37 prosent fra året før.

Publisert:

Politimester Kirsten Lindberg forteller til Sørnett at politiet har sett en økning i antall anmeldte voldtekter. Hun tror at mange av anmeldelsene kan være tidligere mørketall.

- Det vi ser, er at mange av disse sakene som blir anmeldt kan være mørketall. Det er mer akseptabelt å anmelde nå, og det er nok en av årsakene til økningen, sier hun.

Fersk rapport viser økning
I en pressemelding på Politiets egne sider, ble det i dag fremlagt en ny rapport fra Agder politidistrikt. Anmeldte voldtekter har økt med 50 prosent, og seksuell handling og voldtekt av barn under 14 år har økt med 79 prosent fra 2017 til 2018.

- Vi skulle gjerne ha klart å håndtere disse sakene med vold og seksuelle overgrep enda mer effektivt, og da særlig overgrepene mot barn og særlig sårbare grupper, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg til politiet.no

Internettovergrep øker
Politiet skriver på sine sider at det er økning i antall saker knyttet til overgrep på internett. Kriminaliteten på nettet har ingen geografiske sperringer, sier politimesteren.

– Vi ser dessverre en økning i antall overgrep på internett, forklarer Lindeberg til Sørnett. Kriminalitet på internett har ingen geografiske sperrer, og sakene berører ofte mange barn. Disse sakene er krevende å etterforske, sier hun til politiet.no

Videre fremover
– Mye er gjort i 2018 og arbeidet vil fortsette i 2019 for å gjøre oss i stand til å håndtere disse sakene på en best mulig måte. Det er sannsynlig at registrerte sedelighetsforbrytelser vil øke også i 2019, både hva gjelder anmeldt voldtekt av voksne, og seksuell omgang og voldtekt av barn, sier Lindeberg til politiet.no.